10 gün sonra bir tane bile satamayacaklar! Elektrikli araç firmalarına büyük şok... BYD, Nissan, Skywell, BMW...

10 gün sonra bir tane bile satamayacaklar! Elektrikli araç firmalarına büyük şok... BYD, Nissan, Skywell, BMW...

Elektrikli araçlar firmalarında kriz yaklaşıyor! 10 gün sonra bir tane bile satamayacaklar! Elektrikli araç satıcılarına büyük şok! Zaman dolmak üzere! Son 10 güne girildi! BYD, Nissan, Skywell, BMW...

Türkiye'de elektrikli araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren servis düzenlemesinde son 10 güne girilirken, yaşanan belgelendirme sorunu sektörde endişeye neden oluyor. 29 Kasım'da yürürlüğe giren düzenleme, büyük ölçüde Çin menşeli elektrikli araç markalarını etkiliyor. Ancak bugüne kadar Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilen servis sayısı sadece 4.

TSE TARAFINDAN BELGELENDİRİLEN SERVİSLER

elektrikli-arac-bakimi-var-mi-1.png

Bu servislerden biri, Bosch Servis olarak bilinen Togg, bir diğeri Doğan Trend Otomobilite bünyesinde hizmet veren MG. Geriye kalan iki servis ise Rainwoll ve Cenntro markalarına ait.

13 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren TSE K 646 standardına uygun olması gereken servislerin, belgelendirilmesi bekleniyor. Ancak şu ana kadar belgelendirilen servis sayısının azlığı, sektörde sıkıntı yaratıyor. MG, Skywell, BMW, Nissan ve BYD gibi markalar, henüz tamamen ve/veya menzil artırıcılı elektrikli araç ithalatı için yetki belgesi alamıyor.

elektrikli-arac-bakimi-var-mi.jpg

Önümüzdeki 10 gün içinde her bir markanın 20 yetkili servis açması ve TSE'nin bu servisleri zamanında belgelendirmesi imkansız gibi görünüyor. Bu durumda, 29 Aralık'tan sonra birçok elektrikli aracın satışının durma noktasına gelmesi bekleniyor.

Yaşanan belirsizlik nedeniyle sektör temsilcileri, markalara düzenlemeyle ilgili ek süre tanınmasını umut ediyor. Aksi takdirde uzmanlar, Türkiye'deki elektrikli araç pazarında ciddi bir kriz yaşanabileceğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN