Altın fiyatlarında sınır çizildi! Altın borcu olanlar dikkat: Eğer o rakama gelirse...

Altın fiyatlarında sınır çizildi! Altın borcu olanlar dikkat: Eğer o rakama gelirse...

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası faiz oranını 50 baz puan düşürmesi ile birlikte altın ve dolarda hareketlilik başladı. Piyasaların beklediği Fed tutanakları ise altın fiyatlarını ateşlemiş durumda. Ons altında yükseliş başlarken gram altın için kritik eşik belli oldu. Altın borcu olanlar dikkat! Bu seviyelere ulaşırsa yandınız. İşte 25 Şubat 2023 günce altın fiyatları...

Piyasaların merak beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Alınan karara göre faiz oranı 50 baz puan düşürüldü. Böylece yeni faiz oranı 8,5'e düşmüş oldu. Merkez Bankası'nın faiz kararı ile altın ve dolarda hareketlilik başlarken Fed tutanakları fiyatları iyice ateşledi. Ons altında yükselişler görülürken gram altın için kritik tahmin geldi. Altın borcu olanlar bu tarihe dikkat! Kritik eşik belli oldu. Gram altın uçuşa geçecek. Peki 25 Şubat 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın fiyatları ve son dakika gelişmeleri...

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BAŞLADI

ABM Merkez Bankası (FED), 31 Ocak-1 Şubat tarihli faiz toplantısına ilişkin toplantı tutanaklarını yayımladı. Ünlü ekonomist Gökhan Halaç, Fed tutanaklarının altın fiyatlarına olan etkisini değerlendirdi. Gram altında yaşanan yükselişlere dikkat çeken Halaç, "Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar yükselişler görebiliriz." dedi.

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT!

Fed tutanaklarının piyasalara olan etkisini değerlendiren Gökhan Halaç, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Fed'in 1 Şubat'ta yaptığı ve faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 4.50-4.75 aralığına yükselttiği toplantıya ilişkin tutanaklar dün akşam açıklandı. Tutanaklarda FOMC üyelerinin 25 baz puanlık faiz artışında mutabık olduğu, birkaç üyenin 50 baz puanlık faiz artışı istediği ve enflasyonun yüzde 2’lik hedef seviyeye düşene kadar kısıtlayıcı para politikasının sürdürülmesinin uygun olduğu ifade edildi.

ghghghgh-2.jpg

Şu an için ABD’de enflasyon yüzde 6.4 düzeyinde. FED bu düzeydeki enflasyonu düşürene kadar 25 baz puanlık faiz artışlarına devam edecek gibi görünüyor. Bu beklentilerle Ons Altın’da 1959 düzeyinden başlayan geri çekilmeler devam edebilir. Bu durumda 1788 ve 1747 seviyelerinden geçen FİBO yüzde 38.2 ve yüzde 50 düzeltme sevileri destek oluşturabilir. Yukarı yönlü işlemlerde ise geçtiğimiz hafta 2 kere test edilen ve geçilemeyen 1845 seviyesi önemli direnç oluşturabilir."

GRAM ALTINDA 'KRİTİK EŞİK' BELLİ OLDU

Gram altında kritik eşiğin belli olduğunu altını çizen Halaç, beklediği seviyeleri açıkladı. Gökhan Halaç, açıklamasında şunları söyledi:

"Gram altın TL tarafında ise 1103.40 seviyesi önemli durumda. Bu seviye 2 kere test edilmiş ve kırılamamıştı. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar yükselişler görebiliriz. Bu durumda 1123.55 ve 1139.10 direnç olarak izlenebilir. 1103.40 seviyesinin kırılması ve altın fiyatlamalarda ise TL lehine işlemler momentum kazanabilir. Bu durumda da 1092 ve 1068 destek oluşturabilir."

ghghgh-16.jpg

25 ŞUBAT 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.810,79

1.811,29

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

1.758,20

1.797,00

hghgghhg.jpg

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

1.098,88

1.099,08

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

7.032,82

7.166,03

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN