Altın ve Doları Ters Rüzgar Vurdu! Altın 900 Lira'ya mı Düşüyor? O Tarihten Önce Sakın Bunu Yapmayın

Altın ve Doları Ters Rüzgar Vurdu! Altın 900 Lira'ya mı Düşüyor? O Tarihten Önce Sakın Bunu Yapmayın

Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, piyasalara ilişkin haftalık değerlendirme yaptı. Memiş, bu hafta ters rüzgarların eseceğini ifade ederek altın ve dolarda yaşanacak olan hareketliliğe değindi. İşte Memiş'ten elinde altın ve dolar olanları yakından ilgilendirecek açıklamalar.

Youtube hesabı üzerinden piyasalarda yaşanan durumları analiz eden Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bu hafta için ciddi uyarılarda bulundu. Memiş, 17 Mayıs 2022 Salı gününden itibaren gerilemelerin olacağını ifade ederek bu durumun Cuma gününe kadar devam edeceğini söyledi. Peki altın ve dolar düşecek mi? Altın 900 lira olacak mı? İşte detaylar.

altin-001-1.jpg

MEMİŞ UYARDI! "900 LİRA'YA ALTIN..."

Borsada yatay bir açılış olduğunu ifade eden Memiş, özellikle ekranlarda görünen rakamlarla piyasa rakamları arasında yaşanan farka değindi ve yatırımcıyı uyardı. Memiş, makas aralıklarına ilişkin şunları kaydetti:

"Televizyon ve ekranlarda gördüğünüz rakamlar geçerli değil. Dolar/TL kuru ekranlarda 15,50 seviyesinde. Dolar bütün dünyada güçlü durunu korumaya devam ediyor. Dolar endeksinin yükselmesi ve değer kazanması yıl sonunda bize yükselişlerin olacağının işaretini veriyor. 15,50 olan Dolar/TL Kapalı Çarşı'da 15,58 TL. Ekranda görmüş olduğunu Euro/TL kuru 16,14 TL, piyasalarda 16,21 TL seviyesinde. Euro/Dolar yine baskı altında. Gram altın TL fiyatı ekranlarda 900 lira, serbest piyasalarda 920 lira. 900 lira seviyesinden alacağınızı beklemeyin Eğer bir mantık bulundurmak gerekiyorsa ekranlardan alıp Kapalı Çarşı'da bozduracaksınız. Ama bankalar vermiyor öyle bir durum yok"

1442908-1.jpg

ELİNDE DOLARI OLANLAR DİKKAT!

Özellikle elinde dolar olanlar için haftalık düşüşlere dikkat çeken Memiş, dolarda gerileme olacağını belirterek, başka enstrümanları önerdi. Emtiaların baskı altına olduğunu söyleyen Memiş, "Dolar bugün güçlü olabilir. Emtialar baskı altında olabilir. Yarından itibaren Cuma gününe kadar Dolar endeksinde bir gerileme, altın ve gümüşün ons fiyatında yani doların karşısındaki emtialarda yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Buna tepki alımları diyebilirsiniz, dolar endeksinde kar satışı diyebilirsiniz ama tam ters rüzgar bu hafta görebiliriz. O yüzden bu hafta dolar yatırımcısının dikkat etmesi gerekiyor. Elinde dolar olan yatırımcı bana göre dolar endeksinde 104,64 seviyesinde olduğunu söylüyoruz. Tekrar tekrar 104'ün altına sarkmalar belki de 103 'ün altına kadar bir sarkma olabilir. 103 seviyesinin altına da bir sarkma olabilir. O yüzden 102,80 seviyesi şu an dolar endeksinde güçlü dolar seviyesi. Bu ne demek oluyor, bugün dolar kurundan desteklenen diğer yatırım araçları güçlü olabilir, ama yarından itibaren doların gerilemesi sterlin, euro, altın ve gümüş fiyatlarında kripto paralarda tekrar hızlı bir toparlanma olacaktır. Elinde dolar olanlar bugünkü pozisyonları gözden geçirmeli" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN