Altını olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Resmi gazetede yayımlandı, bu yöntemle altınını bozduran zarar etmeyecek

Altını olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Resmi gazetede yayımlandı, bu yöntemle altınını bozduran zarar etmeyecek

Yatırım için altını tercih eden vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren o açıklamalar…

Parasını değerlendirmek için farklı yatırım araçları arayan vatandaşların çoğu zaman ilk tercihi altın oluyor. Altına yatırım yapan vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı onayı ile Resmi Gazetede yayınlanan karar hakkındaki detaylar araştırılıyor. İşte altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren o açıklamalar…


ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT!


Kazançlarını değerlendirmek için farklı arayışlar içerisinde olan vatandaşlar genellikle altını tercih ediyor. Altın yatırımı yapan kişilerin zarar riskini azaltmak için önemli adımlar atıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda altın hesabında Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına dönüşümü yapılacak.

altin-1.jpg
31 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin ilk sayısı kapsamında altın yatırımı yapan vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalar yapıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Kalkınma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yayımlandı.

Atılan adımlar kapsamında vatandaşların elinde bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Konu hakkında açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Bakan Nebati, döviz kurlarına yönelik yapılan Kur Korunmalı TL Mevduat uygulamasından sonra bu kez de altın hesaplarına yönelik bir düzenleme yapıldığını aktardı.

Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarla birlikte dolar seviyesini dengelediklerini dile getiren Bakan Nebati, altın hamlesiyle de benzer bir istem izleneceğini belirtti. Bakan Nebati, gece yarısı yayımlanan tebliğ kapsamında altın yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığını aktardı.

altin-yatirim.jpg

ALTINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


Altın cinsinden mevduat hesabı açan ya da katılım fonu hesaplarında dönüşüm yapılan TL mevduatları için stopajın sıfırlandığı duyuruldu. Altın bozdurarak ekonomiye katkı sağlayan kişilerin zarar riskine karşı korunduğu aktarıldı. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla atılan adımlar kapsamında TL'ye dönüştürülen hesapların stopaj oranının %0 olduğu vurgulandı.

Vatandaşların bankadan ya da kuyumculardan altın bozdurmak istediğinde alım satım farkı nedeniyle zararı uğradığı belirtildi. Alınan yeni önlemler kapsamında Bu durumun ortadan kalktığı ifade edilirken zarar söz konusu olmayacak ifadeleri dile getirildi. Vatandaşlara verilecek olan sertifika ile altın güvence altında tutulurken aynı zamanda ekonomiye de kazandırılmış olacak. Altın fiyatları yükseldiğinde ise vatandaşların kar payı kazanma hakkı doğacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN