Araba almak isteyene ballı kaymaklı fırsat! İkinci elde flaş düşüş: O modeller dip yaptı!

Araba almak isteyene ballı kaymaklı fırsat! İkinci elde flaş düşüş: O modeller dip yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi açıklaması sonrasında, araç yatırımcıları panikle harekete geçerek ellerindeki araçları satmaya başladılar. Özellikle hafif ticari araçlara yatırım yapanlar, fiyatların düşeceği beklentisiyle ellerindeki araçları hızlıca satmaya çalıştılar. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari araçlara uygulanan ÖTV indirimi hakkında yaptığı açıklama sonrasında araç piyasasında büyük bir hareketlilik yaşandı. Özellikle hafif ticari araçlara yatırım yapmış kişilerin ellerindeki araçları hızla satmaya başladığı görüldü. Bu durum, araba yatırımının ne kadar riskli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uzman isimler daha önce defalarca "Araba yatırım değil ihtiyaç" uyarısında bulunmuşlardı. Ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi sonrasında, araç yatırımcıları araçlarını elden çıkarma telaşına düştüler. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin taksi bulunurken, ÖTV indirimi sonrasında pek çok taksici aracını yenilemek için harekete geçti. Ayrıca, ikinci el araç piyasasındaki balonun da sönmesi bekleniyor.

PANELVANLARDA YÜZDE 15'LİK İNDİRİM SAĞLANACAK

3

Taksici esnafı %45’lik ÖTV muafiyetinin heyecanını yaşarken, özellikle panelvan yatırımcısı panik satışlara başladı. ÖTV düştükten sonra panelvanlarda %15’lik bir indirim sağlanacak. Son günlerde ilan sayfalarında ticari araç ilanlarında da artış yaşandığı görüldü. Hafif ticari araçlara yatırım yapmış olanların ellerindeki tek koz bayilerde sıfır aracın olmamasıdır. Ancak, ÖTV indirimlerinin piyasaya etkisinin hissedilmesi için sıfır araç sıkıntısının ortadan kalkması gerekiyor. Bu nedenle, kısa vadede fiyatlarda bir dengeleme beklenmiyor.

Bu gelişmeler, araba yatırımının ne kadar riskli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Araçlar, genellikle hızlı bir şekilde değer kaybeden varlıklardır ve bunların yatırım olarak kullanılması, büyük riskler taşır. Bununla birlikte, araçların bir ihtiyaç olduğu da inkar edilemez. Araç sahibi olmak, günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir ve birçok insan için vazgeçilmez bir gerekliliktir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN