Asgari ücrette ilk teklifler sosyal medyada gündem oldu: Bu yapılan işçiye ihanet

Asgari ücrette ilk teklifler sosyal medyada gündem oldu: Bu yapılan işçiye ihanet

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret pazarlığında ilk teklifler geldi. Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Nurcan Önder'in "TİSK asgari geçim tutarını 3 bin 100, Türk-İş 3 bin 900 lira olarak öngörüyor" açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Hayat pahalılığını hatırlatan birçok kullanıcı 'Bu yapılan işçiye ihanet' yorumu yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya geldi.

Taraflar, baz alınacak enflasyon rakamlarında anlaşamadı. TİSK, TÜİK'in enflasyon rakamlarının baz alınmasını isterken, Türk-İş yaşanan enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğu gerekçesiyle buna itiraz etti. Asgari ücret 4. toplantıya kaldı.

TÜİK asgari geçim tutarı açıklamadı. Hacettepe Üniversitesi'nin bir işçinin günlük dengeli beslenme parametresine göre hesaplama yapıldı.

Çalışma Genel Müdür Nurcan Önder, "TİSK asgari geçim tutarını 3 bin 100 TL, Türk-İş 3 bin 579 TL öngörüyor." dedi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3 bin 100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil. Orta yolu bulacağız" dedi. Taraflar şu 3 konuda mutabakata vardı:

SGK işçi primlerinin 5 puan olarak revize edilip, yüzde 14'ün yüzde 9 olarak düzenlenmesi. Birinci vergi diliminin yıllık brüt asgari ücret miktarına çekilmesi. 5 yıldır uygulanan asgari ücret işveren desteğinin toplu iş sözleşmeli yerlerde yüzde 6 olarak uygulanması toplu sözleşme olmayan yerlerde yüzde 3 olarak uygulanması.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Açıklanan rakamlar ekonomik kriz ve hayat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşı tatmin etmedi. Toplantının ardından sosyal medya platformu Twitter'da #asgariucret kısa sürede trend topic oldu. Hasthag altında bir araya gelen kullanıcılar 'İşçiyi enflasyona ezdirdiniz', 'Ortaya çıkan rakamlar koca bir hayal kırıklığı', 'Sizin bu yaptığınız işçiye ihanet' yorumları yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN