Bakan Bilgin "Emekliler Gülecek" Dedi Bombayı Patlattı! İşte Emeklileri Mutluluktan Dört Köşe Eden Müjdeli Zam Tutarı

Bakan Bilgin "Emekliler Gülecek" Dedi Bombayı Patlattı! İşte Emeklileri Mutluluktan Dört Köşe Eden Müjdeli Zam Tutarı

Artan enflasyondan dolayı emekliler de maaşlara gelecek zam için beklemeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin bu bekleyişine son verdi. Bakan Bilgin, emekli maaşına Temmuz ayında yapılacak olan zam tutarı hakkında net bilgi verdi. İşte emeklilerin yüzünü güldürecek o müjdeli haber.

Emekli maaşına yapılacak zamma ilişkin müjdeli haber geldi. Bakan Vedat Bilgin, Isparta'da AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlıkları ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bilgin, Temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli maaşına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşının yüksek seviyede iyileştirileceğini söyleyen Bakan, "Temmuz ayında emeklinin yüzü gülecek" dedi. İşte Bakan Bilgin'in o açıklamaları.

bakan-bilgin.jpg

EMEKLİLERE MÜJDELİ HABER GELDİ

Artan enflasyondan dolayı hükümet maaşlarda güncellemeye gitti. Temmuz 2022'de maaşlara yapılacak olan zam tutarı merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maaşlara yapılacak olan düzenlemeye ilişkin detayları vermeye başladı. En düşük maaşı 2500 lira olan emeklinin bu sene yüzü gülecek. Enflasyona göre ayarlanacak olan emekli maaşına Temmuz ayında ciddi bir artış bekleniyor. Yapılacak artışa göre en düşük emekli maaşı 3 bin 969 liraya çıkabilir.

emekliparasi.jpg

BAKAN BİLGİN: EMEKLİLERİN TEMMUZ'DA YÜZÜ GÜLECEK

Isparta'da basın mensuplarının emekli ve memur maaşlarına ilişkin yönelttiği soruları yanıtlayan Bakan Vedat Bilgi, 2022 Temmuz ayında emeklilerin yüzünün güleceğini söyledi. Bilgin, 2022 yılında asgari ücreti yüzde 50 arttırdıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Emeklilerimizin en düşük emekli maaşını onların yüzünü güldürecek bir seviyeye çıkaracağız. Başka bir tarihi adım daha attık. Enflasyon yüzde 36 iken asgari ücreti yüzde 50 arttırdık. Dolayısıyla bugün enflasyon daha hızlı arttığı için bir miktar aşınma olmuş olabilir, ama biz bunu da bugünkü enflasyonla mücadele programımızın içerisinde değerlendirip ölçüyoruz"

ARALIK AYINDA BEKLENMEYEN BİR REFAH ARTIŞI OLACAK

2022 Aralık ayında beklenmeyen bir refah seviyesi artışı yapacaklarının altını çizen Bilgin," Çünkü biz bunu geçtiğimiz Aralık ayında başardık yeni yıla asgari ücrette yüzde elli zamla girdik. Son olarak ise asgari ücret düzeyindeki bütün ücret gelirlerinin vergisini kaldırdık" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN