Bakan Şimşek'ten 'kira' açıklaması: Büyükşehirlerde düşüş başladı

Bakan Şimşek'ten 'kira' açıklaması: Büyükşehirlerde düşüş başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyükşehirlerdeki kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, konut arzının arttığını ifade ederken kira düzenlemeleri sayesinde büyükşehirlerde fiyatların da düşmeye başladığını söyledi.

Türkiye'de fahiş bir şekilde artış gösteren konut fiyatları vatandaşları zor duruma sokmaya devam ediyor. Bakanlıkların almış olduğu önlemler karşısında fiyatlar eskiye nazaran düşüşe geçti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ise kiralık evlerle ilgili son durum hakkında bir açıklama geldi.

'KİRALAR GERİLEMEYE BAŞLADI'

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı değerlendirmede "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." dedi.

Şimşek, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla 2024’te konut arzının daha da artacağını belirtti.

Bakan Şimşek, kiralardaki katılığın azalmasının enflasyonu düşürme çabalarını destekler nitelikte olduğunu kaydetti.

'ENFLASYONU DÜŞÜRME ÇABALARIMIZI DESTEKLİYOR'

Şimşek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN