Dolar ve euro hafta ortasında yükselişte

Dolar ve euro hafta ortasında yükselişte

Dolar ve euro yeni güne yükselişle başladı. Dolar önceki kapanışına göre 27,03 TL seviyesinden işlem görürken, euro ise 29,68 TL civarında seyrediyor.

TÜİK geçtiğimiz hafta, Temmuz ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 47,83 olduğunu açıklamıştı. Merkez Bankası ise politika faizini yüzde 17,5'e yükselttiğini açıkladı. TCMB'nin geçen hafta açıkladığı faiz kararının beklentilerin altında kalması ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun Temmuz ayı enflasyon oranını açıklaması sonrası dolar 27,79 TL'ye, euro/TL 30,66 TL'ye, gram altın da 1.715 TL'ye çıkarak tarihi zirvesini yenilemişti.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Döviz kurundaki yükseliş sürmeye devam ederken, önceki kapanışını 26,98 seviyelerinden yapan dolar, bugün 27,03 TL seviyesinden işlem görüyor.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta 30 TL sınırını aşan euro/TL, bugün 29,68 seviyesinden işlem görüyor. Euro önceki kapanışını 29,56 seviyesinden yapmıştı.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE BU HAFTA NELER VAR?

İçerde bu hafta Perşembe günü sanayi üretimi, cuma ise cari açık rakamları açıklanacak. Dışarda ise gözler ABD enflasyonuna çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan gösterge verilerin ardından ABD enflasyonun gerilemeye devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN