Elektrik kervanına Caterpillar da katıldı! Dev iş makinaları artık şarjlı matkap gibi

Elektrik kervanına Caterpillar da katıldı! Dev iş makinaları artık şarjlı matkap gibi

Elektrikli otomotiv sektörü her geçen gün daha iyiye giderek kendini geliştiriyor. Bu kez elektrikliler kervanına iş makinaları üreticisi Caterpillar da katıldı! Artık devasa iş makinaları şarjlı matkap gibi olacak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Caterpillar, CES 2024'te elektrifikasyon alanındaki yeniliklerini sergiledi ve bu alandaki önemli adımlarını vurguladı. Şirket, tamamen elektrikli bir yeraltı maden yükleyicisi ile katılımcıların ilgisini çekti. Ancak asıl dikkat çeken yenilik, Caterpillar'ın geliştirdiği son teknoloji enerji yönetim sistemleri oldu. Bu sistemler, elektrikli ekipmanları sürekli şarjlı ve çalışır durumda tutmayı amaçlıyor.

Caterpillar'ın Elektrifikasyon + Enerji Çözümleri Bölümü Başkanı Rod Shurman, "Enerji çözümlerindeki ilerlemelerimizi sergilemek üzere CES'e dönmekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Şirket, batarya enerji depolama sistemi (BESS) ile elektrik üretebilen jeneratörler sergiledi. Bu jeneratörler, dizel, doğal gaz veya yenilenebilir enerji kaynaklarının herhangi bir kombinasyonu ile uyumlu olarak tasarlandı.

YERİNDE PİL KULLANIMI

elektrikli-caterpillar-1.jpg

BESS ürünleri, elektrikli araç şarjı için yerinde pil kullanımı konseptini benimsiyor ve bu yaklaşım henüz yeni olduğundan Caterpillar'ın müşterileri için ilgi çekici bir yenilik olabilir. Büyük BESS, hemen hemen tüm elektrikli araçlarla uyumlu ve yaklaşık 20-40 dakika içinde şarj edebilen geniş bir şarj bağlantı noktası yelpazesi sunuyor.

Caterpillar, ayrıca elektrikli ekipmanları yaklaşık üç saat içinde şarj edebilecek kadar kompakt DC şarj cihazları da sergiledi. Şirket, kaya matkabıyla donatılmış elektrikli tahrikli mini ekskavatörü de piyasaya sürdü. Bu ekskavatör, eski Cat aksesuarlarının elektrikli modellere geçişte de kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak, Cat 301.9 elektrikli mini ekskavatör tamamen elektrikli değil; yine de manevra için geleneksel hidrolik yağlara güveniyor.

SOĞUK İKLİMLER İÇİN BİREBİR

elektrikli-caterpillar.jpg

Caterpillar'ın bu yeni ürünleri, özellikle soğuk iklimlerde hidrolik sistemlerin ısınmasının zaman alabileceği gibi bazı zorlu koşullar için oldukça faydalı kullanım sağlıyor.

En dikkat çekici ürünlerden biri olan Cat R1700 XE LHD yer altı yükleyicisi, 16,5 tonluk taşıma kapasitesi ve 29 km/saat üzerinde azami hız sunuyor. Bu yükleyici, yerleşik batarya ile çalışıyor ve sektörde 20 dakikadan daha kısa sürede şarj olabiliyor. Caterpillar, bu ve benzeri ekipmanlar için modüler tasarım ve entegre telematik gibi özelliklerle dayanıklı yapılar sunuyor.

Caterpillar'ın CES 2024'teki bu sergisi, elektrifikasyon ve enerji yönetimi alanında önemli adımlar attığını gösteriyor. Elektrikli ekipmanların yanı sıra, bu ekipmanları destekleyen enerji yönetim sistemlerinin geliştirilmesi, şirketin sektördeki liderliğini ve yenilikçi yaklaşımını pekiştiriyor. Caterpillar'ın bu girişimleri, özellikle madencilik gibi enerji yoğun sektörlerde sürdürülebilir ve verimli çözümler sunma potansiyeline sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN