Günlük 1500 TL'ye çalışacak eleman bulamıyor! Tezgah başında isyan etti: "Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor..."

Günlük 1500 TL'ye çalışacak eleman bulamıyor! Tezgah başında isyan etti: "Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor..."

2024 yılında birçok alana zam gelirken günlük yevmiyeler de arttı. Her şey neredeyse iki katına çıkarken, pazar esnafı isyan etti. En az müşteriler kadar pahalılıktan dert yanan esnaf, "Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor" dedi. Artan maliyet pazar esnafının da belini büktü.

Asasgari ücretteki artışın ardından peş peşe zamlar da geldi. Özellikle en büyük artış gıda ve hizmet sektöründe yaşandı. Müşteriler tezgahtaki pahalılıktan dert yanarken pazar esnafı da çalıştıracak elaman bulmamaktan dertli.

pazar5jh.jpg

GÜNLÜK 1500 TL'YE ÇALIŞMAK İSTEMİYORLAR

Pazar esnafı bu kez müşteriden daha dertli. Kalifiye elaman bulamamaktan şikayet eden esnaf, günlük 1500 TL yevmiye vermelerine rağmen çalışacak eleman bulamadıklarını dile getirdi. Zamlarla birlikte maliyetlerin artıp, kar marjının düştüğünü söyleyen esnaf, yevmiyeleri ise epey yüksek buluyor.

ESNAF DERT YANDI

Habertürk TV'nin mikrofonlarına konuşan tezgah sahipleri, günlük kontak çalıştırmaya 12 bin TL para gittiğini söyledi. "İşçi pahalı, mazot pahalı, poşet pahalı. Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor" diyen pazarcı dert yandı.

pazatyu.jpg

İŞÇİLER İSE YEVMİYELERDEN MEMNUN DEĞİL

Elemanlar ise günlük olarak verilen bu yevmiyeleri yetersiz buluyor. İşçiler "Sabah erken kalkması var, indir bindir yapması var, müşteriyle ilgilenmesi var, akşama kadar ayakta durması var, hava şartları" diyerek verilen yevmiyelerin yetersiz olduğunu savunuyor.

para.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN