İstanbul kiralarına sığınmacı vurgunu! O ilçeye akın akın yerleşiyorlar! Kiralar %807 arttı

İstanbul kiralarına sığınmacı vurgunu! O ilçeye akın akın yerleşiyorlar! Kiralar %807 arttı

İstanbul'da kira sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlarla açıkladı. İşte İstanbul'un o ilçelerindeki kira artış rakamları…

İstanbul'da yaşayan vatandaşların en büyük problemi kira artışları olurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı araştırma ile kira artış oranlarını gözleri önüne serdi. Kiraların artmasındaki en büyük neden olarak sığınmacılar işaret edilirken sığınmacıların yaşadığı 15 ilçede kira artışlarındaki olağanüstü rakamlar ortaya çıktı. En çok kira artışı yaşayan ilçe ise Kağıthane olarak verilere yansıdı. İşte İstanbul'un o ilçelerindeki kira artış rakamları…

YÜZDE 807 ARTIŞ YAŞADI

Kiracılar artan kira fiyatlarından dert yanarken Ev sahipleri de duruma tepki gösteriyor. İstanbul'da kira problemi artmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi sığınmacıların yoğunlukta bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını açıkladı.

istanbul-sehir.jpg

5 yıl içerisinde görülen kira artış rakamları görenleri hayrete düşürdü. Açıklanan veriler kapsamında son 5 yıl içerisinde kira artış oranı %807'yi buldu. 2019 nisan ayında ortalama 1.600 TL olan kiralar şimdilerde 15.000 TL'ye ulaştı. Show Haber'de yer alan açıklamalar doğrultusunda en yüksek artış yaşayan ilçe Kağıthane olarak açıklanırken daha sonra sırasıyla Arnavutköy, Başakşehir Gaziosmanpaşa ilçeleri listedeki yerini aldı.

istanbul-kenetsel.jpg

TÜRKİYE'DE YOĞUN BİR GÖÇ YAŞANDI

Gayrimenkul danışmanı Faruk Yavuk, kağıthane'nin çevresinde üniversiteler olduğunu belirtirken yurt dışından gelen ve üniversite okuyan ciddi bir kitlenin olduğuna değindi.
Emlak danışmanı Göksel Kurşun, sığınmacıların yalnızca İstanbul'da değil Türkiye'nin her yerinde düzenli veya düzensiz sığınmacı göçünün yaşandığına değindi. Sığınmacı sorunu nedeniyle fiyatların yükseldiğinin altını çizen Kurşun, kiralık daire fiyatlarının çok düşmediğini ve bu fiyatlamanın devam edeceğini altı vurguladı.

istanbul-kagithane.jpg
Yaşanan kira artışlarının üzerine vatandaşlardan tepki çığ gibi büyüyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar "Kiralar arttı, 3 katına çıktı", "Sığınmacıların büyük etkisi var, doğru", "Sığınmacıların yüzde 100 etkisi var", "Normal bir daire 2 artı 1, sıfır ise 10 bin TL'den başlıyor, 15 bin TL'ye kadar gidiyor", "Önceden 500 TL'ye kimse tutmuyordu, şimdi 20 bin TL" yorumlarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN