Zammı duyan saç sakal karışık gezecek! Cüzdanı boşaltmaya hazır olun: Berbere giden artık 1000 lirayı gözden çıkaracak

Zammı duyan saç sakal karışık gezecek! Cüzdanı boşaltmaya hazır olun: Berbere giden artık 1000 lirayı gözden çıkaracak

2024 zamların yılı olmaya devam ediyor. Megakentten gelen son zamlı fiyatı duyan kulaklarına inanamadı. İstanbul’da berbere giden artık 1400 TL ödeyip çıkacak. İşte, İstanbul’un yeni berber tarifesi…

Tüm illerde olduğu gibi yeni yılda İstanbul’da da berber fiyatlarına zam geldi. Güncel zamlı tarifeyi İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz duyurdu.

BERBER FİYATI 1400 TL’YE ÇIKTI

Berber fiyatlarındaki güncellemeyle ilgili konuşan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz şunları söyledi:

Bizim iki tarifemiz var. Bir tanesi B bir tanesi C. C sınıf en ücra yerdeki, herkesin rahat rahat gidebileceği, bütçeye uygun tarife. Diğer de B sınıf. Bu tarife her sene Aralık ayında belirlenir ve Ocak ayında esnafa veriliyor. Üst komisyonlardan tarife komisyonundan geçer ve onaylandıktan sonra esnafa dağıtılır. B tarife lüks yer değil ancak bütçeye göre saçına sakalına özen göstermek isteyenlerin gittiği yer, yani herkesin kesesine uygundur.

istanbul-berber-fiyatlari.jpg

Bugün Zorlu'da 200 bin TL kira verenle bir caddede 50 bin TL kira veren, farklı ürün kullanan, kalitesi farklı olan esnaf arkadaşımız var. Ayrıca fiyat tarifesi olan B sınıf üstünde bir tarife daha çıkardık. B sınıf bana uymuyor diyenler A sınıfı tercih edebilecek. Lüks sınıfta fiyat tarifesi 1400 TL'ye kadar. Biz her sene Aralık ayında fiyatları güncelliyoruz, tekliflerimizi üst kurula veriyoruz, onaylıyoruz ve Ocak ayında esnafa dağıtıyoruz. Ayrıca uzun senelerdir sene içinde herhangi bir ek artış yapılmadı. Sadece geçen sene asgari ücrette düzeltme yapılınca güncelleme oldu. Bununla beraber ilk kez geçen sene Temmuz ayında berber ücretlerinde ayarlama yapıldı. Bu geçen seneye özeldi. Bu sene devlet asgari ücretin ara dönemde artırılmayacağını söyledi. Bu duruma göre biz de zam talebinde bulunmayız. Şu an B sınıfı tarifede sakal tıraşı 120 TL. Başka iş merkezinde aylık kirası yüksek olan esnaf var, marka ürünler kullananlar var. A sınıfta 120 TL'den başlayıp 400 TL'ye kadar yükseliyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN