Kripto paralara vergi geliyor! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı: Bu kişiler artık vergi ödeyecek

Kripto paralara vergi geliyor! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı: Bu kişiler artık vergi ödeyecek

2024 yılı için yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, dijital varlıklarla ilgili maddeleri de kapsadı. Bu kapsamda dijital paraların hukuk sisteminde yer alarak vergilendirilmesine karar verildi...

2024 yılı için yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, dijital varlıkların vergilendirilmesine dair bazı maddeler yer aldı:

“Dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak söz konusu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar tamamlanacaktır.”

“Vergi sistemi, uluslararası normlara uygun ve ülke menfaatlerini azami ölçüde koruyarak dijital ekonominin gelişmesi ve derinleşmesine katkı sağlayacak, dijital faaliyetlerdeki kayıt dışılığı kavrayacak ve yatırım ortamının cazibesini artıracak şekilde geliştirilecektir.”

TEMEL AMAÇ GÜÇLÜ BİR FİNANSAL SEKTÖR

Söz konusu raporda, güçlü bir finansal sektör oluşturmanın temel amaç olduğu, geleneksel kadar dijital finansın da önemli olduğu vurgulandı.

Başta sürdürülebilir ve dijital finans olacak şekilde bütün finans alanlarında küresel piyasalar ile uyumlu ve rekabeti yüksek, kalkınma sürecine uygun maliyet ve şartlarda katkı sağlayabilen, yüksek verimliliği olan ve kurumsal yapısı da güçlü olan bir finansal sektörün oluşturulması amaçlanıyor.

kripto-paralara-vergi-1.jpg

DİJİTAL VARLIK TÜRK HUSUS SİSTEMİNDE TANIMLANACAK

“Dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak söz konusu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar tamamlanacaktır” düşüncesinin vurgulandığı programda şunlara da yer verildi:

"Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları sürdürülecektir.

Vergi sistemi, uluslararası normlara uygun ve ülke menfaatlerini azami ölçüde koruyarak dijital ekonominin gelişmesi ve derinleşmesine katkı sağlayacak, dijital faaliyetlerdeki kayıt dışılığı kavrayacak ve yatırım ortamının cazibesini artıracak şekilde geliştirilecektir."

kripto-paralara-vergi-2.jpg

2024 programında ayrıca kripto varlık hizmet sağlayıcılarına dair yapılacak düzenlemeler de aktarıldı. Bu düzenlemede yetkili mercilerin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TCMB'nin olduğu vurgulandı.

DİJİTAL TÜRK LİRASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Ayrıca planda bir süredir gündemde olan Dijital Türk Lirası konusu da yer aldı. Planda, Dijital Türk Lirasıyla ilgili çalışmaların 2024 yılında geliştirilerek kullanıma sunulması ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların devam edeceği belirtildi. Söz konusu çalışmaların sonucunda da kamuoyu bilgilendirilerek süreçten haberdar edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN