Nakit avans çekmek isteyenlere kötü haber! Bankalar o hizmeti kapattı!

Nakit avans çekmek isteyenlere kötü haber! Bankalar o hizmeti kapattı!

Merkez Bankası menkul kıymet zorunluluğu kararı sonrası bankalar kredi kartına nakit avansı kapattı. Seçimin ikinci tura kalması sebebiyle oluşan belirsizlik, bankaların kredi politikalarına yansıdı. Kamu bankaları da dahil pek çok banka, kredi başvurularına vereceği cevabı 29 Mayıs'a erteledi. İhtiyaç kredilerinde ise faiz oranları yüzde 3.5’lere çıktı.


Merkez Bankası'nın 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni regülasyonla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmesi ve kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartından yapılan nakit avans ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırması sonrası bankaların bir çoğu kredi kartına nakit avans özelliğini kapattı.

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre bankacılık kaynakları “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” şeklinde konuştu.

Bir ay öncesine kadar banka müşterilerinin faiz oranı yüzde 1,36 kadar düşük olduğu için kredi kartından nakit avans çektiğini belirten sektör temsilcileri, bu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna dikkat çekti.

"KUR VEYA FAİZ ŞOKU HAZİNE'NİN KAPISINA BİRKAÇ TANE KURTARILACAK BANKA BIRAKABİLİR"

Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, hazinenin ve ekonominin durumuyla ilgili sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda "Mevcut bütçe ile Eylül başını görmemiz mümkün değil. En az 1,5 trilyon liralık ek bütçe gerekiyor. Hepiniz ek vergilere hazırlıklı olun. Özel bankalar kendilerini KGF ve KKM ile bir miktar garanti altına almışlar. Ancak yaşanacak bir kur veya faiz şoku hazinenin kapısına birkaç tane kurtarılacak banka bırakabilir. Bankalarla ilgili son sözüm takipteki kredi rakamının doğru olmadığı. Bundan daha fazlasını söylememe Bankalar Kanunu engel teşkil ediyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN