PTT 1410 TL devlet yardımı başladı! Fatura yardımı için istenen tek belge TC kimlik kartı!

PTT 1410 TL devlet yardımı başladı! Fatura yardımı için istenen tek belge TC kimlik kartı!

Son zamanlarda dar gelirli vatandaşlar için devlet tarafından yapılan destek niteliğindeki yardımlar arttı. Bunlardan sonuncusu ise PTT yardımı. PTT faturalarını ödemekte zorlanan her haneye 1410 TL yardım yapıyor. İşte 1410 liralık PTT yardımının ayrıntıları...

Faturalarını ödemekte zorlanan milyonlarca vatandaş devlet yardımlarını yakından takip ediyor. Dar gelirli vatandaşların faydalanabildiği yardımlara bir yenisi eklendi. PTT hane başına 1410 TL fatura desteği başlattı.

PTT 1410 TL devlet yardımı başvuru şartları da yayınlandı. Başvuru yapmak için en yakın PTT şubesine gitmeniz yeterli.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ

Artan enflasyon ve düşen alım gücü sebebiyle insanlar faturalarını ödemekte büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Git gide artan zamlar sonrası faturaları ödemek zorlaştı.

Devlet de bu yüzden zor durumda olan milyonlarca aileye kamu desteği vermeye başladı. Daha önce elektrik faturaları için yapılan yardıma artık doğalgaz faturaları da eklendi.

Alınan yardım miktarı hanenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Devletin sosyal yardım programlarından yararlanmak isteyenlerin ön koşul şartlarını sağlaması gerekiyor.

1fthygf200.jpg

1410 TL PTT DEVLET YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Desteğe ihtiyacı olan ve maddi durumu yetersiz olan herkes 1410 liralık devlet yardımı için PTT'ye başvurabilir. Devlet yardımını almak için TC kimlik kartınız ile PTT şubelerine giderek başvurmanız yeterli. Ayrıca online olarak ptt.gov.tr adresinden de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Açıklamaya göre, düşük gelirli tüm vatandaşlar şartları yerine getirmeleri halinde başvuruda bulunabilecek.

1410 TL devlet yardımı için son tarih de belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT fatura yardımına hak kazanabilmek için mavi kart sahibi olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve düşük gelirli olmak gerekiyor. Fatura yardımı başvuruları hane adına yapılıyor. Ailede yaşayan kişi sayısına bağlı olarak, hanenin geliri asgari ücretin üçte birinden az ise fatura yardımı alınabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN