Tesla'nın o modelinde müthiş indirim! 2 milyon 387 bin TL' den o fiyata indi, duyan bayilere koşuyor

Tesla'nın o modelinde müthiş indirim! 2 milyon 387 bin TL' den o fiyata indi, duyan bayilere koşuyor

Araç piyasasında en çok konuşulan marka ve modellerden birisi olan Tesla Model Y, yoğun satışlara devam ediyor. Döviz farkı ve enflasyonun karşısında 2 milyon 387 bin TL fiyata satılan Model Y, bomba indirim ile satışa koyuldu. Bu indirimle asfaltlar Tesla araçlarıyla dolacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de araç piyasası her geçen ay zenginleşiyor. Farklı ülkelerden gelen model ve markalar ile elektrikli araç piyasası hızla artmaya devam ediyor. Çin'den gelen birçok farklı modelin yanı sıra, tüm dünyanın konuştuğu Tesla markası da trafikte yerini aldı. 2023 yılı başından itibaren satışı yapılan Tesla Model Y fiyatları bomba indirim ile gündeme geldi.

TESLA, ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASASINI ETKİLİYOR

Çin'den gelen onlarca marka ve model arasında rekabet oluşan Tesla, dev zamların ardından indirimi duyurdu. Yıl içerisinde ikinci kez indirimi duyuran Tesla, rekabete yeni bir tat kazandırdı. Elektrikli otomobillerde devrim niteliğinde olan Tesla araçlarında alınan indirim kararıyla, diğer elektrikli araçlarda da indirim yapıldı.

ABD firması olan Tesla, küresel çapta satışlarına devam ediyor. Son indirim kararıyla, Model Y fiyatları dibi gördü. Türkiye'de artış gösteren diğer elektrikli araç modellerinde indirim sezonu başladı.

1128987.jpg

TESLA DAHA UCUZA SATILACAK

Tesla Model Y, piyasada 2 milyon 387 bin TL karşılığında satılıyor. Son dönemlerde peş peşe zamların sonucunda uçuk fiyatlara yükselen Model Y, indirim sonrası fiyatını açıkladı. Tesla Model Y, indirimin ardından 2 milyon 207 bin TL'ye kadar geriledi. Long Range donanımı ile almak isteyenler 2 milyon 765 bin TL, Performans donanımlı almak isteyenler ise 2 milyon 877 bin TL ödeyecek.

FİYATLARDA ARZ TALEP ETKİSİ

Son dönemlerde fiyatları düşüren Tesla, dünya üzerinde yaygınlaşan elektrik pazarından etkilendiği düşünülüyor. Tesla'da düşen fiyatların ardından neredeyse tüm elektrikli araç modellerinde indirim yapıldı. Arz - Talep ilişkisine göre, fiyatların belirlendiği Elon Musk tarafından duyurulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN