Tüm emekli maaşlarına dev zam geliyor iddiası! Özgür Erdursun müjdeyi tarih vererek duyurdu

Tüm emekli maaşlarına dev zam geliyor iddiası! Özgür Erdursun müjdeyi tarih vererek duyurdu

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammın enflasyon karşısında hızla erimesinin ardından vatandaşlar 'Emekli maaşlarına yeni zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi?' sorularını araştırmaya başladı. Milyonlarca emeklinin beklediği haber sonunda geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun müjdeyi tarih vererek duyurdu. Tüm emekli maaşlarına dev zam geliyor!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam haberi sonunda geldi. Temmuz ayında emekli maaşına yüzde 25'lik zam yapılmıştı ancak yapılan zam enflasyon karşısında hızla eridi. Emekli vatandaşlar ise 'Emekli maaşlarına bir zam daha gelecek mi? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Gözler Kabine'ye çevrilirken beklenen haber geldi. Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun müjdeyi tarih vererek duyurdu. Tüm emekli maaşlarına dev zam geliyor! Rakamı duyan milyonlarca emekli sevinçten havalara uçacak. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

ÜNLÜ SGK UZMANI TARİH VEREREK DUYURDU: TÜM EMEKLİ MAAŞLARINA DEV ZAM GELİYOR!

Emekli maaşı zam haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun yeni bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yen bir paylaşımda bulunan Erdursun, tarih vererek müjdeli haberi duyurdu. Tüm emekli maaşlarına dev zam geleceğini belirten Özgür Erdursun, "Belediye seçimleri öncesi; Kadınlara emeklilikte yeni yasal haklar verilecek, çocuğu olan kadınların emeklilik yaşı geri çekilecek, Kadınların ödediği isteğe bağlı sigorta primine indirim yapılacak, 31.12.2023'e kadar isteğe bağlı Bağ-Kur primi aylık en az 4.292,64'dir. 1/3 oranında indirimle 2.861,76 TL'ye indirilebilir. Esnafın emekliliğine düzenleme yapılacak, Bağ-Kur'da prim gün sayısı düşürülecek, Tüm emekli aylıklarına ciddi oranda zam yapılacak, Sonra seçime gidilecek..." dedi.

gffggf-29.jpg

EMEKLİ MEMURLARIN MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Emekli Sandığı (4/1-(c)) kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan Fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2023 tarihinde ödenecektir.

gfgfgf-2023-07-29t111610-256.jpg

Buna göre;

-Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

-Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir.

SSK (4/1-(a)) ve BAĞKUR (4/1-(b)) kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları ise zamlı olarak ödeme günleri olan 17-28 Temmuz tarihlerinde ödenmeye başlanmıştır.

2023 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI YATTI MI?

Zamlı emekli aylığının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen emeklilerin banka şubelerine gitmesine gerek bulunmuyor. Emekli aylığını bankalardan temin eden emekliler ilgili bankanın müşteri hizmetleri numarasına bağlanarak maaş sorgulama işlemi yapabilirler.

gfgfgf-2023-07-29t111626-526.jpg

Ayrıca akıllı cep telefonu bulunan emekliler, telefonlarının mobil marketlerinden bankanın uygulamasını telefonlarına indirerek hesaplarına ne kadar maaş yattığını sorgulayabilir. Ayrıca fatura ödeme vb. işlemlerde mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (46)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
46 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN