Üniversite öğrencileri başvuru formunu hazırlayın! Başvurana 1420 TL harçlık verilecek

Üniversite öğrencileri başvuru formunu hazırlayın! Başvurana 1420 TL harçlık verilecek

Devlet, üniversite öğrencilerine yönelik 1.420 TL destek ödemesi yapacağı müjdesini verdi. Belirli şartları taşıyan her öğrencinin başvurabileceği bu desteğe başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenciler, başvuru yaparak destek ödemesinden yararlanabilecekler. Başvurunun ayrıntıları haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okuyan öğrencilerin belirli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla destek ödemesi yapacağını duyurdu. Buna göre, üniversite öğrencileri için 1.420 TL destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesinden yararlanmak için belirli şartları taşıyan tüm öğrenciler başvuru yapabilecekler.

ÖĞRENCİLERE DEVLETTEN BİN 420 LİRALIK DESTEK

ödeme

Devlet, üniversite öğrencilerine yönelik 1.420 TL destek ödemesi yapacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yılda 2 kez yapılan sosyal destek ödemelerinden farklı olarak, bu destek ödemesi KYK bursuna ek olarak verilecek. Öğrenci yardımı adı altında verilen sosyal destek ödemeleri ise öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla devlet tarafından sağlanmaktadır. Üniversite öğrencilerinin yararlanabilmesi için belirli başvuru şartlarının taşınması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Üniversite öğrencileri, e-Devlet platformu veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla öğrenci yardımı başvurusunda bulunabilirler. Başvuru için 18 yaşını doldurmuş olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası ve şifre kullanılması gerekmektedir. "Eğitim Öğretim Yardım Talebi" araması yaparak çıkan sayfada yer alan bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Tüm bilgiler tamamlandıktan sonra talep türü seçilerek başvuru yapılabilir. Başvuru sonucu olumlu olan tüm üniversite öğrencilerine, devlet tarafından 1.420 TL maddi yardım desteği sağlanacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN