Yerin 90 metre altından fışkırıyor! Avrupa sıraya girdi, paraya para demiyorlar

Yerin 90 metre altından fışkırıyor! Avrupa sıraya girdi, paraya para demiyorlar

Nevşehir'deki o maden ocağından yerin tam 90 metre altından bin bir zorluklarla çıkarılan ürün için Avrupa adeta sıraya girmiş durumda. Çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra kullanıma hazır hale gelen ürün, ülkemizdeki marketlerin yanı sıra Hollanda, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan'dan da yoğun ilgi görüyor. Döviz yerine TL üzerinden satışı yapılan ürünün Türkiye ekonomisine katkısı ise oldukça büyük.

Nevşehir Gülşehir'e bağlı Tuzköy'deki maden ocağından bin bir zorlukla çıkarılan ürün Avrupa'nın gözbebeği oldu. Yoğun ilgi gören ürün rekor satışlarla ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

90 metre yerin altındaki maden ocağından çıkarılan kaya tuzu gerekli aşamalardan geçtikten sonra, kullanım alanına gidiyor ve sonrasında ambalajlanarak hem yurt içine hem de yurt dışına sevk ediliyor.

haber-9-ic-2.jpg

TAMAMEN DOĞAL HALİYLE TAŞINIYOR

Kaya tuzu üretimiyle ilgili bilgi veren Tuz Madeni İşletmecisi Suat Bilgin, "90 metre yerin altındaki madenden tuzları, elektrikli rotayzır makinelerle içerisinde egzoz dumanı, her hangi bir şey olmadan tamamen doğal haliyle fabrikamıza araçlarla taşıyoruz.

Tuz, kırma eleme tesisimizden geçtikten sonra seçme, seçtikten sonra fabrikanın yıkama aşaması, fırınlama aşamasından geçiyor. Alt ürünler sanayiden, üst ürünler tekrar seçiliyor. Seçilen üst ürünler sofralık tuz haline getiriyoruz. Bunları birinci ve ikinci sınıf olarak ayırıyoruz. İkinci sınıf ürünleri yem fabrikalarına, birinci sınıf ürünleri sofralık tuz olarak ayırıyoruz." dedi.

haber-9-ic-1.jpg

90 METRE YERİN ALTINDAN AVRUPA'YA ULAŞIYOR

Ülkemizde sofralık tuzun birçok markette bulunduğunu ancak kendi markalarıyla değil de bayi anlamında diğer şehirlere gönderim yaptıklarını belirten Bilgin, dağıtımı ambalajlı, paketli değirmen, cam şişe şeklinde yaptıklarını söyleyerek:

"Yurt dışından ise Hollanda ve Ukrayna’ya gönderdik. Romanya’dan da talep var. Avrupa ülkelerine, Bulgaristan’a gönderdik. Devlete dolaylı yoldan vergi ve KDV’lerle birlikte 2 milyon Türk lirası veriyoruz. Tuzu Türkiye’de döviz olarak satmıyoruz Türk Lirası olarak satışını yapıyoruz. Yurt dışından sipariş alan ülkelerden Avrupa’da ise ambalajlama pahalı olduğundan Türkiye’de ambalajlama ve paketlemesini yaptırarak ürün alma işlemini gerçekleştiriyorlar. ifadelerini kullandı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN