35 yaş üzeri ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! Herkesin mutlaka yapması gerekli: Yaptırmayanlar ceza ödeyecek

35 yaş üzeri ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! Herkesin mutlaka yapması gerekli: Yaptırmayanlar  ceza ödeyecek

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar peş peşe geldi. Ehliyet ve kimliği bulunan sürücülerin bu işlemi mutlaka yaptırması gerekiyor. O tarihe kadar herkes işlemlerini tamamlasın. Yaptırmayanlara dev cezalar yolda. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Eski tip ehliyet kullanan binlerce sürücü ehliyet yenileme işlemleri için belirlenen tarihe kadar bütün işlemleri tamamlaması gerekiyor. 2023 yılı kapsamında ehliyet yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı ise en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Belirlenen süreye kadar eski ehliyetler geçerliliğini korurken o tarihten sonra eski ehliyet kullananlar dev cezalar ödeyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Eski tip ehliyeti bulunan sürücülerin yeni tip sürücü belgesine geçiş yapması gerekiyor. Kapsamda ehliyet yenileme işlemleri için başvuruların ALO 199 üzerinden yapılabileceği gibi "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresleri üzerinden yapılabileceği de belirtildi. Nüfus müdürlüklerinden randevu alınması ile birlikte gerekli belgelerle nüfus müdürlüğüne gidilerek işlemlerin yapılabileceği vurgulandı.

eski-ehliyet-aa.jpg

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Eski tip sürücü belgesinin yeni sürücü belgesi ile değiştirecek adaylar için gerekli olan belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Sürücü sağlık raporu
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması
  • Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.


ehliyet-aa.jpg

EHLİYET YENİLEME ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme işlemi yapacak sürücüler ödenecek tutarları da merak ediyor. İşlemler kapsamında ehliyet yenileme işlemine ödenecek tutar 15 TL olarak belirtildi. Bu kapsamda kimlik yenileme işlemi içinde 83 TL ödeme yapılacak. 2023 yılı ile birlikte kimlik kartı satış bedelleri Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için ödenecek tutar 83 TL olarak aktarıldı. Bunun yanı sıra kayıp nedeniyle çıkarılacak kimlik kartları içinde ödenecek tutar 166 TL olarak aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN