43 yaşında işinin patronu oldu! Akıl diye buna denilir… Herkese önerdi: “Hem çok bereketli hem de helal bir iş”

43 yaşında işinin patronu oldu! Akıl diye buna denilir… Herkese önerdi: “Hem çok bereketli hem de helal bir iş”

Malatya’da yaşayan Hafure Adak, 43 yaşında işinin patronu oldu. Devlet desteğiyle bu işe atılan girişimci kadın, herkese önerdiği işin hem çok bereketli hem de helal bir iş olduğunu belirtti.

Malatya’ya bağlı Yeşilyurt ilçesi Şahnahan Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki 2 çocuk annesi Hafure Adak, 2020 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu’na (DKDK) başvuru yaparak kendi işini kurma yolunda ilk adımını atmış oldu.

Başvurusu kabul edilen Adak, kurumun verdiği hibe desteğiyle 10 dönümlük alana modern süt sığırcılığı tesisi kurmak için harekete geçti. Eşi ve çocuklarından aldığı destekle kısa sürede tesisini açan Adak, 3 yıldır kazandığı gelirle kendi işinin patronu haline geldi. Tesiste 4 ay önce çalışmaya başlayan Ramazan Bulut, hayvanların genel bakımını yaptıklarını söyleyerek elde ettikleri sütün ne kadar kaliteli olduğuna dikkat çekti.

malatyali-kadin-girisimci-2.jpg

HAYVAN SAYISINI 100’E ÇIKARDILAR

Malatya’ya güzel bir tesis kazandırdıklarını söyleyen Hafure Adak’ın eşi Ekrem Adak, "Eşimle evlendikten sonra hayvancılığa merak sardığını gördüm. Daha sonra TKDK'nın kadın girişimcilere olan desteğini duyarak başvuruda bulunduk. TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç’un destekleriyle bu güzel tesisi kurduk. Çok bereketli ve helal bir iş kent ekonomisine ve istihdama katkı sunuyoruz. Hayvanlarımızı yurtdışında getirdik. Eşim gibi genç girişimci bayanlarında benzer işleri yapmasını isterim. TKDK her türlü desteği sağlıyor. 50 baş hayvanla başladığımız tesiste bu sayıyı 100’e kadar çıkardık. Elde edilen sütleri ise anlaştığımız bir firmaya satıyoruz onlarda sütten elde ettikleri ürünleri iç piyasaya sunuyor” dedi.

malatyali-kadin-girisimci-1.jpg

GÜNDE 700 LİTRE SÜT ÜRETİMİ YAPILIYOR

Bu işe atılırken ve sonrasında eşinden büyük destek aldığını söyleyen Hafure Adak ise, "2019 projemiz onaylandı ve daha sonra 50 hayvanla üretime başladık. Şimdilerde hayvan sayımız 100’e ulaştı. Günlük 700 litre süt üretimi yapıyoruz. Bizlere desteklerinden dolayı TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç’a teşekkür ediyorum, biz başardık diğer girişimci kadın arkadaşlar da başarabilirler” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN