8 yıl önce 10 komşusuyla başladı şimdi üretim devi oldu! Mahalle adeta fabrika gibi çalışıyor: Para su gibi akıyor

8 yıl önce 10 komşusuyla başladı şimdi üretim devi oldu! Mahalle adeta fabrika gibi çalışıyor: Para su gibi akıyor

Cennet hurması üretimi yapan Hamza Kılıçkaya, 8 sene önce komşularına iş kapısı açarak, 10 kadın ile başladığı hurma kurutma işini büyüttü. Şimdi tüm mahalleye gelir kapısı sağlayan Kılıçkaya, siparişe yetişemiyor...

Girişimci Hamza Kılıçkaya, 8 sene önce başlattığı hurma kurutma işiyle mahalleyi fabrikaya çevirdi. Tüm mahallenin geçim kaynağı olan işte özellikle kadınlara yer verilerek, ev ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanıyor.

10 KİŞİYLE BAŞLADI 8 YILDA İŞLERİ BÜYÜTTÜ

Üretici Hamza Kılıçkaya, yaptıkları işi şöyle anlattı:

“Burası Kozan’ın Ağlıboğaz Mahallesi. Bu mahalle 10 bin nüfuslu bir mahalle ve şuan tahminen yaklaşık bin kişi bu sektörde çalışıyor. Çatılar, bahçeler, balkonlar her yerde hurma kurutma çalışması yapılıyor. Benim üretimimde yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Günlük mahallede bin kişi çalışıyor. 5 kilodan, 1 kilo hurma çıkıyor. Mahalle olarak yaklaşık 5 bin ton kuru hurma üretimi yapılıyor. 8 yıl önce 10 kişi çalışarak başladık.

cennet-hurmasi-1.jpg

Biz bu sene 270 ton hurma aldık. Hava şartları önemli. Sağlık açısından kansere karşı koruyucu özelliği var, diyet ürünü olarak ta tercih ediliyor. Türkiye’nin Ankara, Bursa olmak üzere büyük firmaları ilçemizde markalaşan bu ürüne büyük rağbet gösteriyor. Tüm mahalle emek vererek üretim yapıyoruz”

TÜM MAHALLEYE İSTİHDAM SAHASI AÇTI

Kuru hurma mesaisine katılan mahalleli Nisanur Aktaş ise, "Komşumuz Hamza abimiz ile tüm mahallede istihdam sahası açıldı. Tüm kadınlar mesai yapıyor ve güzel oldu. Hem ev ekonomisine katkı sunuyoruz hem de üretiyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN