Adını duyan 'Bu ne' diyor, faydasını öğrenen manava koşuyor! Tohumsuz süper meyve üreticinin yeni gözdesi olacak

Adını duyan 'Bu ne' diyor, faydasını öğrenen manava koşuyor! Tohumsuz süper meyve üreticinin yeni gözdesi olacak

Kökeni Güney Amerika’nın Peru ülkesine dayanan bu meyveyi neredeyse kimse bilmiyor. Ancak faydasını öğrenen manava koşuyor. İşte, görüntüsü ve tatlı aromasıyla kavunu andıran, tohumsuz üretim yapılan o meyve…

Pepino, kavun aroması olan sulu bir meyve eti ve ince bir kabuğu olan bir meyve. Partenokarpik yapısı olan meyvenin içinde hiçbir tohum bulunmadığı için tamamını tüketmek mümkün. Doğal ortamda uzun yıllar yetiştirilebilen pepino meyvesi, ekonomik açıdan genelde tek yıllık üretim olarak tercih ediliyor.

Türkiye’de birçok kişinin bilmediği bu meyvenin faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, pepino meyvesinin faydaları nelerdir? İşte cevabı…

pepino-meyvesi-faydalari-1.jpg

PEPİNO MEYVESİ FAYDALARI

  • Pepino, yüksek su içeriğiyle vücudu etkili bir biçimde hidrate etmeye yardımcı oluyor. Özellikle sıcak havalarda su ihtiyacını karşılamak için ideal bir seçim.
  • Düşük kalorili olan bu meyve, çeşitli mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Özellikle K, C, potasyum ve manganezi oldukça fazladır.
  • Pepinonun içerdiği antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olur. Böylece, çeşitli kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Pepino dilimlerini cilde sürmek, cildin yatışmasını sağlarken, şişlikleri azaltır ve iltihaplanmayı hafifletebilir.
  • Potasyum bakımından zengin olduğu için, kan basıncını dengelemeye ve kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
  • Yüksek su ve potasyum içeriğiyle, pepino böbrek sağlığını korumaya yardımcı olur, vücuttan toksinleri atar.

PEPİNO NASIL TÜKETİLİR?

İçinde tohum olmayan pepino meyvesi, kabukları ine bir şekilde soyulduktan sonra bütün halinde tüketilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN