Altın borcu olanlar dikkat! Kriz kahininden felakete hazır olun uyarısı

Altın borcu olanlar dikkat! Kriz kahininden felakete hazır olun uyarısı

Kriz kahini olarak bilinen o isimden önemli bir uyarı geldi. Altın borcu olanlar bu habere dikkat! Kapatılmayan altın borçları için zorlu bir döneme giriliyor. Elinizden geldiğince hızlı bir şekilde borçlarınızı ödemenizde fayda var. Aksi takdirde…

Kriz kahini olarak ünlenen New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini İsrail - Filistin krizinin piyasalarda tam anlamıyla fiyatlanmadığını belirterek çatışmanın yayılma riskinin dünya ekonomisini adeta ateşe atacağını ileri sürdü.

PİYASALAR HENÜZ ETKİLENMEDİ

New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini, İsrail-Hamas geriliminin piyasalarda henüz tam anlamıyla fiyatlanmadığını ve çatışmanın yayılma riskine dair uyardı. Roubini, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları sırasında Fas'ın Marakeş kentinde verdiği bir mülakatta şunları söyledi:

yeni-proje-006.jpg

"Piyasalar şu an için İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği ve çatışmanın sınırlı kaldığı senaryoyu fiyatlıyor gibi görünüyor. Bu nedenle petrol fiyatları çok fazla etkilenmedi. Ancak İran ve Lübnan'ın da çatışmaya dahil olduğu bir senaryo mümkün. Eğer bu senaryo gerçekleşirse, Körfez bölgesindeki petrol arzında sıkıntılar yaşanabilir, petrol fiyatları yükselir ve bunun ekonomik açıdan büyük etkileri olabilir. Altın fiyatları da artış gösterebilir. Bu ana senaryo olmayabilir, ancak böyle bir risk söz konusu."

Roubini ayrıca, petrol fiyatlarında hızlı bir artışın stagflasyonist bir şoka neden olabileceğini ve bu durumun Merkez Bankaları için sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN