Altın fiyatları o tarihlerde rekor kıracak! Ünlü ekonomist 2 önemli gelişmeyi aktardı: Altın fiyatlarında son düzlük

Altın fiyatları o tarihlerde rekor kıracak! Ünlü ekonomist 2 önemli gelişmeyi aktardı: Altın fiyatlarında son düzlük

Altın fiyatlarındaki gelişmeler uzmanlar tarafından sürekli olarak aktarılmaya devam ediliyor. Altın yatırımcılarına yönelik önemli gördükleri tarihi ve olayları paylaşan uzmanlar piyasaya dair değerlendirmelerde bulunuyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın yatırımcıları için 2 dikkat çeken tarihe vurgu yaptı. Bu tarihlerde yaşanacak gelişme ile birlikte tahminlerini paylaştı. İşte tüm detaylar...

ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN BÜYÜK GÜN GELDİ

Altın fiyatlarında yaşanan güncel olaylar ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Uzmanlardan gelecek olan haberi yakından takip eden yatırımcılar gram altın fiyatlarındaki düşüşü merak ediyor. Altın yatırımı yapacak olan vatandaşları etkileyecek 2 tarih belirlendi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş belirli tarihlerde yaşanacak 2 gelişme hakkında yatırımcıları uyardı. ABD'de yaşanan bankacılık krizinin yeniden gündemde olmasıyla birlikte yatırımcılar güvenli yatırım amaçlı altın fiyatlarına yönelim sağladı.

First Republic Bank tarafından geçtiğimiz hafta ilk çeyrek bilançosunda mevduatların yüzde 40 oranında azaldığı belirtildi. Bankacılık krizinin gündeme gelmesiyle birlikte yatırımcılar tekrardan altına yöneldi. First Republic Bank'ın hisseler 5 işlem günü içerisinde yüzde 80 oranında düşüş sağladı.

kapak-1gey-cover.jpg

MAYIS AYI ALTIN AYI OLACAK

Altın fiyatlarındaki en büyük gelişmelerin yaşanacağı tarihlerden birisi 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü olarak açıklandı. 3 Mayıs tarihinde açıklanacak FED faiz kararı ile birlikte altın fiyatlarının etkilenmesi bekleniyor. Piyasaların beklenti FED'in politika faizinde 25 baz puan artışa gitmesi öngörülüyor.

Bu durumda faiz yüzde 5,25 seviyesine yükselecek. Yarın yapılacak olan toplantı ile birlikte faiz kararı ilerleyen sürece dair altın fiyatlarında büyük bir etki sahibi olacaktır. İslam Memiş'in açıklamalarına göre altın fiyatlarında mayıs ayı oldukça kritik geçecek. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş "Mayıs ayında dananın kuyruğu kopacak" sözleriyle ikinci bir tarihi paylaştı.

iz4-7l4d.webp

ALTIN FİYATLARINDA 2 KRİTİK TARİH

Altın fiyatlarında kritik tarihlerden bir diğeri ise 14 Mayıs genel seçim ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin olduğu günü işaret etti.

3 Mayıs 2023 tarihinde FED faiz kararı, 14 Mayıs tarihinde ise genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte altın fiyatlarında tarihi olaylar yaşanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN