Bakan Tekin'den 'öğretmenlere ikramiye çağrısı'na yanıt

Bakan Tekin'den 'öğretmenlere ikramiye çağrısı'na yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetten gelen 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ikramiye verilsin çağrısına cevap verdi. Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız ya da Hazine ve Maliye Bakanımız duyurur." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Muhalefetin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ikramiye verilsin çağrısına yanıt veren Bakan Tekin, “Hazine ve Maliye Bakanlığımızla istişare halindeyiz. Öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız ya da Hazine ve Maliye Bakanımız duyurur." dedi.

Öğretmen atamaları hakkında konuşan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulundan geçmesiyle birlikte kendilerine düşen kontenjanları belirleyeceklerini söyledi.

Okullarda bir öğün yemek verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, “Hiç olmadı diye bir şey yok. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi sınırlandırdı. İl müdürlükleri organize ediyor” dedi.

'BOŞ KONTENJANLARI DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Bazı yoğun bölgelerde özel okulların boş kalan fiziki kapasitelerini kullanılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tekin, “Yapacağız diye bir şey yok. Sadece bu mümkün müdür, değil midir, onun alt yapısını oluşturuyoruz. Bu tamamen bir varsayım şu an ama özel okulların boş kalan kontenjanlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. şeklinde konuştu.

'BİR FARKLILIK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategoride değerlendirilmeyeceğini belirten Bakan Tekin, “Onlar sadece belli bir süre için sözleşmeliler. Süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçiyorlar. Bir farklılık söz konusu değil. Ücretli öğretmen arkadaşlarımızla ilgili olarak ek ders ücretleriyle ilgili yaptığımız değişiklikle yüzde 25 civarında bir artış sağlamış olduk” dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN