Bedelli askerlik yapacaklar dikkat! O tarihi kaçıranlar zamlı ödeyecek: Ocak ayında bedelli askerlik o rakamları bulabilir

Bedelli askerlik yapacaklar dikkat! O tarihi kaçıranlar zamlı ödeyecek: Ocak ayında bedelli askerlik o rakamları bulabilir

Bedelli askerlik yapmayı düşünenler bu tarihi sakın kaçırmayın! Sonra cebinizi yakacak zamla ödemek zorunda kalabilirsiniz! O tarihi kaçıranlar zamlı ödeyecek! Ocak ayında bedelli askerlik o rakamları bulabilir...

Ocak ayında memur maaş katsayısında beklenen yaklaşık yüzde 50'lik artış, bedelli askerlik ücretini de etkileyecek. Bu artıştan etkilenmemek isteyenler için son başvuru tarihi belirlendi.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2023-bedelli-askerlik-ucreti-ne-kadar-1-001.webp

Takvim'in haberine göre bedelli askerlik yapmak isteyen gençlerin, 29 Aralık günü mesai bitimine kadar başvurup ödemelerini tamamlamaları gerekiyor. Bu yıl içinde başvurusunu tamamlayanlar, 122,351 TL 4 kuruş ödeyerek bedelli askerlik hakkını elde edebilecekler. Ancak başvuru tarihine kadar yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olan yükümlüler, ek bir bedel ödemek zorunda kalacaklar. Geçerli yasal mazeret süreleri hariç, yoklama kaçağı veya bakaya kalınan toplam sürenin her bir ayı için ödenecek ek bedel bin 784 TL 29 kuruş olacak.

BEDELLİ ASKERLİK TUTARI NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik tutarı, eğer Ocak'ta memur maaş katsayısı yüzde 49 artarsa 182,303 TL'ye, yüzde 50 artış halinde ise 183,526 TL'ye çıkacak. Bu durumda 59,952 TL ile 61,175 TL arasında bir fark ortaya çıkacak. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

NASIL HESAPLANIYOR?

Bedelli askerlik ücreti, her 6 ayda bir memur maaş zamlarına paralel olarak değişiyor. Memur maaş katsayısı ile 240,000 gösterge rakamının çarpımı sonucu bulunan tutar, bedelli askerlik ücretini belirliyor. Yani memur maaş katsayısı yükseldikçe, bedelli tutarı da yükseliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN