Çölyak hastalarına destek! O belediye Glutensiz yiyecek desteği veriyor, hastalığını raporla belgeleyenler alabiliyor

Çölyak hastalarına destek! O belediye Glutensiz yiyecek desteği veriyor, hastalığını raporla belgeleyenler alabiliyor

Çölyak hastalarına destek o belediyeden geldi! Glutensiz yiyecek desteği verilecek! Hastalığını raporla belgeleyen her vatandaş alabilecek! Çölyak hastalarına büyük destek...

Altındağ Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı olan çölyak hastalarına yönelik ücretsiz glütensiz gıda desteği sağlıyor. Çölyak hastalığını resmi bir sağlık raporu ile belgeleyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu destekten faydalanabiliyor. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, bu sosyal yardımın çölyak hastalarına destek olmayı amaçladığını ve vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

colyak-hastalarina-destek.jpg

Çölyak hastalığı, glütene karşı aşırı hassasiyet nedeniyle bu proteini tolere edemeyen kişilerde gastrointestinal sorunlara, kilo kaybına ve başka sağlık sorunlarına neden olabilen bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalar, glütensiz gıdalara ihtiyaç duyarlar. Altındağ Belediyesi'nin ücretsiz glütensiz gıda desteği, bu ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir yardım sunuyor.

"DESTEK PROGRAMINI BAŞLATTIK"

colyak-hastalarina-destek1.jpg

Başkan Balcı, bu destek hizmetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Daima vatandaşlarımızın yanındayız. Özellikle sağlık sorunları yaşayan vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Çölyak hastalarımızın glütensiz gıdalara erişimlerini kolaylaştırmak, onların yaşam kalitesini artırmak amacıyla bu destek programını başlattık. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN