Cumhurbaşkanına ‘askerlikten muaf tutma’ yetkisi veren madde değiştirildi

Cumhurbaşkanına ‘askerlikten muaf tutma’ yetkisi veren madde değiştirildi

Yeni Askerlik Yasası teklifinin TBMM’deki nihai oylamasının önümüzdeki Salı günü yapılacağı bildirildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı’na bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi veren madde değiştirildi. MGK’nın gerekli gördüğü sahalarda Milli Savunma Bakanlığı’nın teklifiyle askerlikten muaf olunacak.

Teklifin askerlik süresini 6 aya indiren 5. maddesi, Cumhurbaşkanı’na askerlik süresini bir katına kadar artırma ve yarısına kadar indirme yetkisi veren fıkrası partilerin ortak önergesiyle rötuşlanarak kabul edildi.

Yeni yasa teklifinde, Cumhurbaşkanı’na bazı kişileri askerlikten muaf tutma yetkisi veren madde değiştirildi. MGK’nın gerekli gördüğü sahalarda Milli Savunma Bakanlığı’nın teklifiyle askerlikten muaf olunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN