Demirtaş, 23 Nisan'ı çok konuşulan fotoğrafla kutladı

Demirtaş, 23 Nisan'ı çok konuşulan fotoğrafla kutladı

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Nisan paylaşımında, TBMM'de bakanlar için yapılan Yüce Divan oylamasında AK Partililerin çok konuşulan pozuna yer vererek, "Yeni Parlamento'nun aynı ruhla, ayırımsız çalışarak ülkenin tüm sorunlarına çözüm üreteceği inancıyla 23 Nisan kutlu olsun" dedi.

13. Cumhurbaşkanı'nın belirleneceği 14 Mayıs günü 4 cumhurbaşkanı adayının gireceği seçimlerde toplamda 64 milyonu aşkın kişi oy kullanacak.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda seçime gönderme yaparak, "Bugün, TBMM'nin açılışının 103. yıl dönümü. Yeni Parlamento'nun aynı ruhla, ayırımsız çalışarak ülkenin tüm sorunlarına çözüm üreteceği inancıyla 23 Nisan kutlu olsun." dedi.

Demirtaş, tweetinde 17 /25 Aralık soruşturmasının ardından TBMM'de bakanlar için yapılan Yüce Divan oylamasında AK Partililerin çok konuşulan pozu ve eski Meclis binasının fotoğraflarına da yer verdi.

YÜCE DİVAN OYLAMASI

5 Mayıs 2014'te TBMM'de kurulan komisyonda AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP ve HDP'den birer milletvekili yer aldı.

HDP’li üye Bengi Yıldız komisyonun çalışmalarına getirilen yayın yasağına tepki göstererek ve çalışmaların sağlıklı işlemediğini söyleyerek komisyondan ayrıldı.

Yedi ayın sonunda, AK Partili üyelerin oylarıyla komisyon yolsuzlukla suçlanan bakanların Yüce Divan'da yargılanmasının gerekmediğini bildiren bir karar aldı.

dddd.jpg

Bu karar TBMM Genel Kurulu'na tartışmaya açıldı. Yapılan oylamada, adları yolsuzluk iddialarına karışan bakanlar Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmesine yönelik önergeler reddedildi. Bu oylama sırasında ortaya çıkan görüntüler de çok konuşuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN