Deprem riski haritası değişti! En çok o illerde tehlike var: Uzmanlardan endişe veren açıklama!

Deprem riski haritası değişti! En çok o illerde tehlike var: Uzmanlardan endişe veren açıklama!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası gözler uzmanların uyarılarına çevrilmiş durumda. Hatay ve Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler diğer yerlerdeki deprem olasılığını arttırmış durumda. Türkiye'de 2 noktayı işaret eden uzmanlar vatandaşları uyardı. Bu illere dikkat! Peki deprem tehlikesinin olduğu iller hangisi? İşte detaylar...

Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremler tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmış durumda. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken vatandaşlar 'Deprem riski olan iller hangisi? Türkiye'nin hangi illerinde deprem riski var?' sorularını araştırıyor. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O 2 ilde yaşayanlar dikkat! Deprem riskiyle karşı kaşıyasınız. İşte son dakika haberinin detayları...

UZMANLAR O İLLERDE YAŞAYANLARI UYARDI

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili birden vurdu. Depremin üzerinden tam 2 hafta geçmesinin ardından Hatay'da bir büyük deprem daha meydana geldi. Bölgede kalan depremzedeler büyük panik yaşarken olay yerine birçok ekip gönderildi. Bu süreçte ise vatandaşlar 'Türkiye'de hangi illerde deprem olasılığı yüksek? Hangi şehirlerde deprem bekleniyor?' sorularını araştırıyor. Beklenen cevap geldi. Uzmanlar o 2 ili işaret etti.

dfdfddf-1.jpg

3 İLİ İŞARET ETTİLER

Uzmanlara göre, yaşanan büyük depremlerin başka noktaları tetiklediği öngörülüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Samet Arslan deprem konusunda bir kez daha uyarılarda bulundu. İki uzmana göre İzmir, Bingöl ve Bolu deprem riski altındaki bölgelerde yer alıyor.

"TOPUN AĞZINDALAR"

Depremlerin civarda örselenmeye sebep olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Şu anda Hatay'dan güneye doğru, Ölüdeniz fayı, Ortadoğu, Suriye, Lübnan ve İsrail maalesef topun ağzında" dedi. Pampal'ın dikkat çektiği diğer iller ise Bolu ve İzmir oldu. "Bolu'nun hem zemin olarak iyi değil hem de kırılmamış bir parça var" diyen Pampal buradaki riske karşı uyardı.

dfdfdf-38.jpg

KORKULAN DEPREM GELİYOR

İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğunu belirten Pampal, "Şu anda en çok korktuğumuz yerlerden biri İzmir" diyen Pampal, "Körfez'den, Mustafakemalpaşa'dan doğuya doğru uzanan İzmir fayı var" ifadelerini kullandı.

fdfdfdf-1.jpg

Prof. Dr. Samet Arslan ise Hatay merkezli depremin Kahramanmaraş merkezli depremlerden bağımsız, tetiklenen bir deprem olduğunu ifade ederken başka bir fayda yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Adana'ya çok yakından geçip, Akdeniz'e gidip, Kıbrıs'ın güneyinden Ege bölgesine doğru gidiyor. Kıbrıs'ta kayıtlarda 7.2, 7.3'e kadar depremler olmuş."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN