Devlet elini cebine attı! 18 yaşını geçenlere tam 130 bin TL destek ödemesi yapacak

Devlet elini cebine attı! 18 yaşını geçenlere tam 130 bin TL destek ödemesi yapacak

İkinci turun belirli bir gerçekliğe dönüştüğü seçim sonrası, partiler, vatandaşların kapısına destek zinciri oluşturarak dayandılar. Adalet ve Kalkınma Partisi düğmeye bastı ve seçim öncesi müracaat edenlere müjdeyi verdi. Ancak hangi tür bir müracaatla karşı karşıyayız?

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yapılan açıklamaların sürekli geliştiğine, 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birçok vatandaşın oy atma hakkını kullanmaya koştuğuna şahit oluyoruz. Oyların birbirine yakın bir oranda toplanmasıyla, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura taşındığı bir atmosferdeyiz. Üstelik, bu durum, nakit ihtiyacı olan 18 yaş ve üstü vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bir gelişme. Adalet ve Kalkınma Partisi, seçim öncesinde 130.000 TL nakit destek sağlama sözünü vermiştir. Nakit ihtiyacı hisseden vatandaşlarımız, son başvuru tarihine dikkat etsinler. Hükümet, geri ödeme şartı olmayan bir devlet yardımı sağlayacağını bildirdi. Milletvekili seçimlerinde, meclis çoğunluğunun cumhuriyet ittifakının eline geçtiği bir dönemde, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turda gerçekleşecek.

2-001.jpg

BAŞVURU İÇİN SON 22 MAYIS 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 18 yaş ve üstü vatandaşlarımızın yararlanabileceği 130.000 TL'lik destek kampanyasının kapıları açıldı. Başvurular bugünden itibaren başlamıştır ve 22 Mayıs 2023 Salı günü sona erecektir. Başvurusu onaylanan vatandaşların Halkbank hesaplarına, başvuru onayının ardından 3 gün içinde ödeme yapılacaktır. Hükümet, istihdamın artırılması amacıyla 100.000 TL, kuruluşların giderlerine yardımcı olmak için 20.000 TL ve sertifikaları olan çalışanlar ya da girişimciler için 10.000 TL'ye kadar ödemeler yapacağını duyurdu. Bu tür etkinlikler, dikkatlice planlanmaktadır. Başvurular, KOSGEB üzerinden kabul edilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN