Dolmabahçe Sarayı'na Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde ziyaretçi akını

Dolmabahçe Sarayı'na Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde ziyaretçi akını

Cumhuriyet’in 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı'nda ziyaretçi akını yaşandı. Vatandaşlar ve yabancı turistler, ellerinde Türk bayrakları ile sarayın girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Dolmabahçe Sarayı’na akın eden vatandaşlar ve yabancı turistler ellerinde Türk bayrakları ile Saray’ın kapısında kuyruk oluşturdu.

Dolmabahçe Sarayı'nda İstiklal Marşı okunduğu sırada bazı vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak marşa eşlik etti. Saraya giren ziyaretçiler, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odayı da ziyaret etti.

Belçika'dan Türkiye'ye tatile gelen Selin Özçelikel, ziyaret sırasında çok mutlu olduğunu belirterek, Cumhuriyet'in daha nice yüzyıllarının olmasını diledi.

Yıldız Özçelik, Avrupa'da büyüdüklerini belirterek, "Ama babamız sağ olsun bizi hep Atatürk çocukları olarak büyüttü. Bizim Atatürk gibi bir liderimiz, babamız olmasından çok gurur duyuyoruz. Çok gururluyuz, laik bir ülkeyiz. Her şeyimiz, haklarımız var. Daha nice yüzyıllara." dedi.

Işık Özçelik, Atatürk'e teşekkür ederek, çok büyük zorluklarla bugünlere gelindiğini ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Dolmabahçe Sarayı'nın tüm bölümlerini, bugün 19.23'e kadar T.C. kimlik kartını gösterenler ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN