e-Devlet başvuru ekranı açıldı! Yardım alacaklar elini çabuk tutsun, 1100 TL yardım verilecek

e-Devlet başvuru ekranı açıldı! Yardım alacaklar elini çabuk tutsun, 1100 TL yardım verilecek

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL para yardımı 2023 yılında da devam ediyor. Özellikle koronavirüs salgını döneminde yüz binlerce kişinin faydalandığı sosyal yardım ödemesinin bu yılın temmuz ayına kadar devam etmesi kararlaştırıldı. Belirlenen şartları karşılayan kişiler e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) başvuru yapmaları durumunda 1100 TL'lik nakdi yardımı almaya hak kazanacak. İşte, 1100 TL destek parası başvuru sayfası...

Kamu kurumları ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere nakdi yardımda bulunmaya devam ediyor.

Özellikle pandemi döneminde işsiz kalan, faturasını ödemekte zorlanan, temel gıda ürünlerine ulaşmak zorluk çeken ailelere yapılan sosyal yardımlar daha sonra 'Türkiye Aile Destek Programı' adı altında sürekli hale geldi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara pandemi sürecinde başlayan yardımlar 2023'te ödenmeye devam ediyor.

1100 TL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde 1100 TL'lik yardımı almaya hak kazanıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

1100 TL DESTEK PARASI KİMLERE VERİLİYOR?

Devletin verdiği 1100 TL'lik yardım parası; yaşlılar, engelliler, hastalar ve çalışmayan kişilere veriliyor.

Verilen bu yardımdan sigortalı çalışanlar faydalanamaz. e-Devlet'ten veya SYDV'den yapılan başvurunun ardından yetkililer kişinin durumunu inceliyor. Başvuru onaylanırsa bilgilendirme yapılıyor. Başvurunun olumsuz sonuçlanma ihtimalinin de bulunduğunu belirtelim.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN