El Nino belası yangına körükle gidiyor! Türkiye'yi kahreden haber az önce açıklandı

El Nino belası yangına körükle gidiyor! Türkiye'yi kahreden haber az önce açıklandı

Dünyanın başına bela olan El Nino Türkiye'nin de dengesini alt üst etti. İlkbaharda aşırı yağışlarla sel felaketine sebep olan hava akımı yazın ise sıcaklık rekorları kırdırmaya devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise kara haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Ökten aşırı sıcakların yarattığı felakete rüzgarın da katılacağını paylaştı.

Bu yıl dünya genelinde yaşattıklarıyla adından sıkça söz ettiren El Nino hava akımı, 2024'e kadar iklimin dengesini değiştirmeye devam edecek. Yurt genelinde de aşırı hava olaylarının yaşanmasına neden olan El Nino, ilkbahardaki sel felaketlerinin ardından yazın rekor sıcaklarla sahneye çıktı.

6 aydır Türkiye'nin iklimini değiştiren El Nino, sıcaklıkları 5-6 derece yukarı taşıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise sıcak havanın yeni haftada da kavurmaya devam edeceğini aktardı. Önümüzdeki haftaya kadar sıcaklıkların süreceğini bildiren MGM kronik rahatsızlığı olanlara, yaşlılara 11.00-16.00 saatleri arasında 'dışarı çıkmayın' uyarısında bulundu.

EL NİNO BELASI YANGINLARI DA GETİRDİ

Kavurucu sıcaklar yangınları da beraberinde getirdi. Dün Çanakkale'nin Kayadere köyünde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine ulaştı. Yangına müdahale sürmeye devam ederken 9 köy tahliye edildi, vatandaşlar yurtlara yerleştirildi, bin 500 hektarlık alan felaketten etkilendi.

7594369.jpg

ÇANAKKALE İÇİN KORKUTAN UYARI

Yeşil siyaha bürünmeye devam ederken bir kara haber de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den geldi. Ökten, 'Kötü bir durum' diyerek şunu paylaştı:

7594404.jpg

Çanakkale'de ilerleyen saatlerde rüzgar yine etkisini artıracak. Yangın için kötü bir durum... #Canakkaleyaniyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN