Elektrik ve doğalgaz faturaları düşüyor! Bakan Dönmez tarih verdi: Dev indirim geliyor

Elektrik ve doğalgaz faturaları düşüyor! Bakan Dönmez tarih verdi: Dev indirim geliyor

2023 yılının başından bu yana her kalemde yaşanan 'zam furyası' vatandaşları üzüntüye iterken bu kez indirim haberi geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gazda yüzde 15'i bulan bir indirim yaşanabileceğini açıklayarak tarih verdi.

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından gıdadan akaryakıta birçok kalemde fiyat artışı yaşanırken bu kez 'indirim' haberi geldi. Yeni yılın başlamasıyla her kalemde yaşanan 'zam furyası' şimdiden asgari ücreti eritirken gelen indirim haberi vatandaşları bir nebze olsun sevindirdi.

İstanbul'da düzenlenen 'Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gazda yüzde 15'i bulan bir indirim yaşanabileceğini açıklayarak tarih verdi.

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kimdir? - Fatih Dönmez kimdir? - Yeni Şafak

Bakan Dönmez, "Serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15’e kadar bir düşüşten yararlanmış olacaklar. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir" diye konuştu.

Dönmez ayrıca "Karadeniz gazı şu anki yaklaşık rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte hamdolsun. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak. Biz buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN