Ermenistan UCM üyeliğini gündemine aldı

Ermenistan UCM üyeliğini gündemine aldı

Ermenistan Parlamentosu, Putin için yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olmayı gündemine aldı.

Vladimir Putin, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle yakın zaman önce Güney Afrika'da düzenlenen BRICS Zirvesi'ne katılmamıştı. Ermenistan Parlamentosu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olmayı gündemine aldı.

Erivan'ın UCM'ye katılımı, Moskova'nın öteden beri karşı çıktığı bir konu.

AFP'nin aktardığına göre, Ermenistan'da adalet işlerinden sorumlu Eghiche Kirakosian, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmanın Azerbaycan karşısında 'Ermenistan için ek garantiler yarattığını' söyledi.

Rusya, Ermenistan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olma olasılığını 'son derece düşmanca' bir davranış olarak nitelendiriyor.

Rusya, geleneksel müttefiki olan Ermenistan ile ilişkilerinde son dönemde çalkantılı bir süreçten geçiyor. Erivan, Rusya'yı Dağlık Karabağ konusunda harekete geçmemekle eleştiriyor. Vladimir Putin, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle yakın zaman önce Güney Afrika'da düzenlenen BRICS Zirvesi'ne katılmamıştı.

Ermenistan'ın UCM'ye üye olması, Putin'in bu ülkeye de gidemeyeceği anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN