EYT'li emeklilere 1 Mayıs 2021 şartı! SGK uzmanı üstüne basa basa uyardı: Emeklilik yanmasın!

EYT'li emeklilere 1 Mayıs 2021 şartı! SGK uzmanı üstüne basa basa uyardı: Emeklilik yanmasın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi. Sorulan sorulara cevap veren Erdursun detaylı bilgileri verdi. Prim borcu olanların nasıl emekli olacağına dair bilgileri aktardı. GSS prim borcu olan kişiler müracaat olabilir diyerek 1 Mayıs 2021 sonrası borcu olan vatandaşa uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar...

SGK UZMANI UYARDI

Ülkemizin gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair merak edilen sorulara cevap veriliyor. EYT geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu şekilde EYT yasası ve şartları belirlenirken prim borcu olan emeklilik bekleyen vatandaşların nasıl emekli olacağı ise merak konusu oldu.

Medyatava'ya konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sorulara cevap verdi. GSS prim borcu olan vatandaşların emeklilik için müracaatta bulunabileceğinin altını çizdi. GSS prim borcu olan vatandaşların emeklilik için müracaatta bulunmasını engelleyen bir durumun olmadığını vurguladı.

Fakat emeklilik bekleyen vatandaşın Bağ-Kur borcu olması durumunda Bağ-Kır'dan emekli olmasının önemini açıklayarak SGK 4A'dan emekli olmak istediğinde Bağ-Kur'a ödemesini yapmadığı ve 1 Mayıs 2021 sonrasında borcu bulunuyorsa muhakkak borcunu kapatması gerektiğini belirtti. Borcunu kapatması haline emeklilik müracaatında bulunabileceğini ifade etti.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-zqlq.jpg

EYT BEKLEYENLERE DİKKAT!

Erdursun tarafından yapılan açıklamaya göre Bağ-Kur'a 1 Mayıs 2021 senesinden önce borcu olan vatandaşların tüm borcu silindi. İsteyen vatandaşlar bugünleri günlük 115 TL karşılığında tekrardan hayata geçirebileceğini söyledi.

1 Mayıs 2021 yılından önce borcu silinenlerin, güne ihtiyacı olan vatandaşların kısmi bir ihya yapamayacaklarını, Bağ-Kur'da heçmişe dönük ihya veya borç silme 31 Aralık 2022'ye kadar olmaması durumunda EYT'lilerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini vurguladı.

emekli.webp

RESMİ GAZETE'DE DUYURULACAK!

31 Aralık 2022'ye kadar Bağ-Kur borçlarının silinmesiyle birlikte borcu bulunan emeklilik bekleyen vatandaşların Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait olan borçlarını ödemesi durumunda başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

Erdursun tarafından yapılan açıklama ile Genel Sağlık Sigortası'nda bir sorun yaşanmadığını ancak GSS prim borcunun da otomatik silinmediğini, önümüzdeki hafta itibariyle yayınlanacak Resmi Gazete'de GSS prim borçlarının silinmesine dair kararın duyurulacağı bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN