Fırsatçılar deprem dinlemedi! Herkes o ile akın edince emlakçılar bakın ne yaptı: Yaptıkları pes dedirtti!

Fırsatçılar deprem dinlemedi! Herkes o ile akın edince emlakçılar bakın ne yaptı: Yaptıkları pes dedirtti!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanına göç etmeye başladı. En çok göç alan kentlerin başında Ankara gelirken artan kira fiyatları da depremzedeleri zor durumda bırakıyor. Ev sahipleri tarafından istenen fahiş ücretler tepkilere neden oldu. İşte ev kiraları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremin ardından 10 ilde büyük yıkıntılar meydana geldi. Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketi pek çok vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Depremin ardından yaşanmaz hale gelen şehirlerdeki vatandaşlar da başka illere göç etmeye başladı. En çok göç alan iller arasında Ankara gelirken ev sahiplerinin yaptıkları da yok artık dedirtti. Yaşanan depremin ardından tüm Türkiye birlik olmak için el ele verirken ev sahipleri de durumu fırsata çevirdi. Kiralık evler için istenen ücretlerin diğer evlerin 2 katı olması tepki topladı. Depremzedeler durum karşısında Ankara Emlakçılar Odası'na şikayette bulundu.

FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA


Gaziantep'te yaşayan 4 çocuklu bir aile yaşadığı 3 binanın ağır hasarlı olması nedeniyle Ankara'ya göç etti. Ankara'ya gelen Hüseyin Orhan, depremin ardından oğluyla birlikte Ankara'ya geldiğini ifade etti. Kızını ve annesine başka şehirde bulunan akrabalarının yanına gönderdiğini ifade eden Orhan, Ankara'da ev aradıklarını dile getirdi. Devletin kendilerini misafirhanede ağırladığını belirten Hüseyin Orhan, “Devletimiz sağ olsun bizi misafirhanelerde ağırlıyor; ama uzun soluklu kalabileceğimiz bir yer olması gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

ankara-konut.jpg
KİRA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI


Ankara'nın pek çok noktasında ev arayışında olduklarını dile getiren Orhan, kiralık ev baktığını ifade etti. Depremden birkaç gün önce normal olan ev fiyatlarının şimdilerde astronomik fiyatları ulaştığını aktaran Orhan, fırsatçıların iş başında olduğunu aktardı. Orhan, ev bakmak için bir yere gittiklerinde daha önce 6.000 TL olan ev fiyatını şimdilerde 11.000 TL'ye yükseldiğini vurguladı. Şimdiye kadar 5 ev gezdiklerine vurgulayan Orhan, hemen hemen hepsinde bu şekilde bir hareketlilik olduğunun altını çizdi.

ankara-goksu-konut.jpg

EV SAHİPLERİNE CEZA VERİLMELİ


Yaşanan deprem felaketinin ardından konut arayışı hızlanırken Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralık konutlara depremzedeleri yerleştirirken bazı zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Deprem bölgesinden 27 bine yakın kişinin Ankara'ya geldiğini belirten Akçam, Ankara Emlakçılar Odası olarak 500'e yakın aileyi ücretsiz bir şekilde konutlara yerleştirdiğini vurguladı. Yaşanan deprem felaketinin ardından mal sahiplerine seslenen Akçam, böyle bir durumda manevi duyguların ortaya koyulması gerektiğini söyledi.

ankara.jpg


Afet nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunun altını çizen Akçam, kira artışı yapan mal sahiplerine ciddi bir denetim mekanizması kurulabileceğini belirtti. Bu durumla ilgili sık sık şikayet geldiğini aktaran Akçam, bakanlığa ihbarda bulunduğunu ifade etti. Bakanlığın bu durumu değerlendirerek cezayı işlem uyguladığının altını çizen Hakan Akçam, şu an sayının yüksek olduğunu ve 50'nin üzerinde bu tarz şikayet olduğunu belirtti.

Akçam, “Ev sahiplerinden 'ben depremzedeye ev vermek istemiyorum' diyenler de çıktı. Nedenini sorduğumuzda, ilerleyen zamanlarda, birkaç ay sonra kira almakta zorlanacaklarını, buraya gelen birkaç ailenin bir arada yaşayacağını, buraya gelen kişilerin işlerinin olmayacağını söylediler.” dedi. Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyatlar için ceza uygulaması olduğuna değinen Akçam, 200.000 TL civarında bir ceza verildiğinin altını çizdi. Fırsatçılık yapan Ev sahiplerinin ceza almasını istediklerini belirten Hakan Akçam, bu konuda destek vereceklerini vurguladı.

ankara-kale.jpg

DEPREMZEDELER MAĞDUR EDİLMEYECEK


Ankara Emlakçılar Odası olarak ilk günden itibaren önlem aldıklarının altını çizen Akçam, bütün üyelerin de konu hakkında bilgilendirildiğine değindi. Deprem zedeler için kiralık evlerden Mümkün Mertebe komisyon hizmet bedelini alınmadığını vurgulayan Akçam, “Ankara Emlakçılar Odası olarak bu işte bizlerin de bir desteği olsun istiyoruz. Üyelerimizin yüzde 95'i de bu çağrımıza kulak verdiler ve Ankara'ya gelen depremzedelerde hizmet komisyon bedeli almıyorlar" şeklinde konuştu.

Yaşanan deprem felaketinin ardından Hatay'da enkaz çalışmalarına destek veren madenci Murat Çoban, Çalışmalara devam ederken molalarda da ateş başında dinleniyor.11 senedir madencilik yapan Çoban, yorulduklarını ancak yaşanan durum karşısında yorgunluklarının hiçbir önemi olmadığını vurguladı. Hayat kurtarmanın daha önemli olduğunun altını çizen Çoban, “Ne kadar can kurtarabilirsek o kadar daha iyi” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN