Herkes çöp diye attı! Kimse böyle kullanmayı akıl edemedi: Şimdi yana döne arıyorlar: Kilosu ise 625 TL’den satılıyor

Herkes çöp diye attı! Kimse böyle kullanmayı akıl edemedi: Şimdi yana döne arıyorlar: Kilosu ise 625 TL’den satılıyor

Ramazan sofralarında sıkça görmeye alışık olduğumuz o ürünün kimse bu özelliğini bilmiyordu. Yiyip yiyip çöp diye attığınız o ürüne şimdi ise el değmiyor. Çöpe dolduran bin pişman olacak.

Ramazan sofralarında sık sık görmeye alışık olduğumuz çeşit çeşit hurmalar hem lezzeti ile hem de tadıyla herkesi mest ediyor. Suudi Arabistan'dan Türk kültürüne dahil olan hurmaların faydası da saymakla bitmiyor. Antioksidan içeriği ile diyet listelerinde de sıklıkla gördüğümüz hurma mineral değerleri açısından da oldukça yüksektir. Herkesin çöp diye baktı hurma çekirdekleri şimdilerde nefis kokan kahvelere dönüşüyor.

HERKES BU TARİFİ KISKANACAK

Lezzetli mi lezzetli hurmaların çekirdeklerini mutlaka saklayınız. Hurmanın çekirdeğini ayıkladıktan sonra çekirdeğe yapışan meyve parçalarını iyice temizleyiniz. İyi temizlenmeyen çekirdekler fırında kavrulduğunda fazla karamelleşerek acı bir tat oluşturur. Bu nedenle çekirdekleri iyi temizlemeye dikkat ediniz.

hurma-cekirdegi-kahve.jpg

170 derecelik fırında hurma çekirdeklerini 40 ila 45 dakika boyunca kavurunuz. Fırın kullanmak istemeyen kişiler ise güneş görmeyen bir ortamda çekirdekleri iyice kuruttuktan sonra yağsız ve tuzsuz kavurabilir. Daha sonra çekirdekleri rondodan öğüterek filtre kahve demler gibi yaklaşık 7 dakika boyunca demleme yapınız. Öğüttüğünüz çekirdekleri normal Türk kahvesi gibi de demleyebilirsiniz.

HURMANIN FAYDALARI NEDİR?

Kilosu yaklaşık 625 TL'den satılan Medine Hurması, tıbbi olarak Ajwa hurması olarak bilinmektedir. Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde yetiştirilen bu lezzet birçok derde de deva oluyor. Hurmanın faydaları şu şekildedir:

hurma-1.jpg

Antioksidanlar: Vücuttaki serbest radikallerle savaşan hurma antioksidan açısından oldukça zengindir. Hücrede oluşan hasarı önleyen hurma yaşlanmayı geciktirirken yaşlanmaya neden olan etkenleri de ortadan kaldırır.

Lif: Lif açısından son derece zengin olan hurmalar sindirim sağlığını desteklerken kabızlığı da önler.

Enerji kaynağı: Doğal bir yüksek enerji kaynağı olan hurma içinde barındırdığı doğal şeker ile hızlı enerji üretimi sağlar.

Potasyum: Kalp sağlığı ve kan basıncı için önemli olan potasyum kaynağı hurmada bolca bulunuyor.

hurma.jpg

Mineraller: Magnezyum, demir fosfor ve çinko gibi mineralleri içerisinde barındıran hurma kemik sağlığını desteklerken vücut fonksiyonlarını da düzenler.

Kan şekerini kontrol etme: Glisemik indeksi düşük olan bir meyve olarak karşımıza çıkan hurma kan şekerini dengelemede büyük rol oynuyor.

Bağışıklık sistemini destekleme: Hurmalar, bağışıklık sistemini güçlendiren bazı vitamin ve mineralleri içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN