İstila büyüye büyüye kapıya dayandı! Tunceli Tekirdağ Malatya Elazığ… Ne şehir ne köy bırakacak! Hayvan değil canavar

İstila büyüye büyüye kapıya dayandı! Tunceli Tekirdağ Malatya Elazığ… Ne şehir ne köy bırakacak! Hayvan değil canavar

Sıcaklıkların hızla artmasıyla birlikte birçok yırtıcı hayvan türü ortaya çıkmaya başladı. Son dönemde peş peşe yılan haberleri ülkemizde yoğun ilgi görürken gelen son dakika uyarısı herkesi korkuttu. Tunceli Tekirdağ Malatya ve Elazığ'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlar son acil durum uyarısında bulundu. İstila büyüye büyüye kapıya dayandı. Ne şehir bırakacak ne de köy. Önüne gelen her şeyi yiyorlar. Hayvan değil adeta canavar!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok hayvan yuvalarından çıkmaya başladı. Ortaya çıkan bazı türler zararsız olabilirken bazı türler ise oldukça tehlikeli olabiliyor. Gelen son görüntüler ise tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Tunceli, Tekirdağ, Malatya ve Elazığ'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. İstila büyüye büyüye geliyor. Ne şehir ne köy bırakacaklar! Gördüğünüz gibi kaçın.

BU ŞEHİRLER YAŞAYANLAR DİKKAT! İSTİKA BÜYÜYE BÜYÜYE GELİYOR

Son dönemde yılan haberleri yoğun ilgiyle takip edilirken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Çekirge istilası yayıla yayıla geliyor. Çiftçiler tarlalarına gidemiyor bile. Tekirdağ'da başlayan ve Elazığ'a kadar uzanan bu korkutucu istila, sürü halinde ilerleyen çekirgelerin tarım arazilerini talan etmesiyle çiftçileri çaresiz bırakmaktadır.

dffdfdfd-26.jpg

UZMANLAR SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Özellikle Tunceli'nin Hazot ilçesinde bulunan bir köyde yol üzerinde sürü halinde görülen çekirgeler, vatandaşları tedirgin etti. 2 yıldır üst üste görülen bu olay bölge halkını korkutmaya başladı. Ayrıca, bazı köylerde tırtıl istilası da yaşanmaktadır ve ormanlık alanlara ciddi zararlar vermektedir. Bu istilanın diğer illere yayılma ihtimali, Malatya ve Elazığ gibi çevre iller için de alarm durumunu oluşturmaktadır. Çekirgelerin tarım alanlarına verdiği ciddi zararlar ve vatandaşları korkutma potansiyeli, acil önlem alınmasını zorunlu hale getirmektedir.

dffdf-5.jpg

ÖNLERİNE NE ÇIKARSA YİYORLAR... HAYVAN DEĞİL CANAVAR

Çekirge istilası, çiftçilerin geçim kaynaklarını tehdit etmektedir ve doğal dengeyi bozmaktadır. Tarım alanlarına ve ekonomiye ciddi zararlar veren bu sorunun çözüme kavuşturulması için hızlı ve etkili önlemler alınmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili kurumlar tarafından çiftçilere destek sağlanmalı ve çekirgelerle mücadele yöntemleri geliştirilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN