Kamp yapacaklar oraya koşuyor! Norveç’ten, Finlandiya’dan bile gelen var: Türklerin çoğu bu gizli cenneti bilmiyor

Kamp yapacaklar oraya koşuyor! Norveç’ten, Finlandiya’dan bile gelen var: Türklerin çoğu bu gizli cenneti bilmiyor

Kamp yapacaklar buraya akın akın gidiyor! Norveç'ten, Finlandiya'dan bile gelen var! Türklerin çoğu burayı bilmiyor! Adeta saklı cennet... Buraya giden dönmek istemeyecek.

Bitlis, son yıllarda huzurun ve doğanın kucakladığı bir vaha haline gelerek hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Şehrin tarihi ve doğal zenginlikleri, yaz aylarında kamp yapmak isteyenler için cazip bir destinasyon haline geldi.

BİTLİS'İN DOĞA HARİKASI YERLERİ

6f9f9ebd-3f2c-4086-96b3-9aa38469239f.jpg

Bitlis'teki doğa harikası yerler arasında Nemrut Krater Gölü, Aygır Gölü ve Süphan Dağı ön plana çıkıyor. Bu muhteşem mekanlar, yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarını renklendiriyor. Özellikle Malazgirt Zaferi kutlamaları sırasında Ahlat'ta kurulan çadırlar, millet bahçesi ve Selçuklu Meydan Mezarlığı gibi tarihi bölgeler, turistlerin ilgisini çekiyor. Nemrut ve Süphan dağları ise kampçıların gözde adresleri haline geldi.

KAMP YAPMAK İSTEYENLER BİTLİS'E AKIN EDİYOR

jk.jpg

Bölgedeki ayı popülasyonunun artmasıyla birlikte, kamp yapanların sayısında önemli bir artış yaşandığı gözleniyor. Bu durum zaman zaman kampçıların ayılarla karşılaşmalarına ve bu anları görüntülemeye çalışmalarına neden oluyor.

Bitlis'teki yeni kamp merkezlerinden biri olan Süphan Dağı, her gün yeni misafirlerini ağırlıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi alan bu bölgede, kampçılar hem çadırlarını kurarken hem de doğanın tadını çıkarırken şarkılar söylüyorlar.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde gözlemcilerden biri olan Dr. Cihan Önen, Nemrut Krater Gölü çevresindeki kampçı sayısının azalmasına rağmen, ayılardan uzak bölgelerde kamp kuranların sayısında önemli bir artış yaşandığını belirtti.

AVRUPA'DAN ÇOK SAYIDA ZİYARETÇİ GELİYOR

Önen, "Uzun yıllardan beridir bölgede gözlemler yapmaktayım. Yaptığım gözlemleri de kayıt altına almaktayım. Bitlis doğal alanlarıyla, Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü’yle muhteşem doğal alanlara sahiptir. Bunun yanında muhteşem yıldız manzarasını pek çok kez bize gösteren bir doğaya da sahiptir. İsviçre’den, Almanya’dan, Norveç’ten, Finlandiya’dan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden ülkemize gelen birçok turist var. Özellikle Bitlis ve çevresine kamp için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunun yanında yurt içinden gelen turistlerin de bölgede konakladıklarını gözlemledim. Son zamanlarda Nemrut Kalderası’ndaki ayı popülasyonunun artmasından dolayı Nemrut’taki kampçıların sayısında bir azalma görülmektedir. Fakat bunun yanında Süphan Dağı ve Van Gölü Havzası’nda turist artışlarına tanık oldum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN