Öksürüğü anında kesiyor! İbn-i Sina'nın reçetesi... Bu basit yöntemle öksürüğü bıçak gibi kesin

Öksürüğü anında kesiyor! İbn-i Sina'nın reçetesi... Bu basit yöntemle öksürüğü bıçak gibi kesin

Havaların serinlemesiyle birlikte hastalık mevsimi de başladı. Özellikle öksürük, herkesin hemen hemen yaşadığı bir sıkıntı... İbn-i Sina'nın öksürük reçetesi ortaya çıktı! Bu basit yöntem, öksürüğü bıçak gibi kesecek!

Tıbbın büyük ismi İbn-i Sina, yüzyıllar öncesinde doğal şifalı kaynaklara dayanan reçeteler yazmış bir bilim insanı olarak tanınır. Onun eserlerinde, sağlık sorunlarına karşı doğal çözümler bulmak mümkündür. Son günlerde ise özellikle geçmeyen inatçı öksürüğe karşı İbn-i Sina'nın doğal tedavi önerisi gündemde.

Öksürük, yaşam kalitesini düşüren ve rahatsız edici bir durum olabilir. Öksürük için birçok tedavi seçeneği bulunsa da, İbn-i Sina'nın balın öksürüğe karşı mucizevi etkilerini önerdiği reçetesini mutlaka denemelisiniz!

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ BIÇAK GİBİ KESEN REÇETE

keten-tohumu-bal-karisimi.jpg

Bal, doğal bir antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu nedenle öksürüğü hafifletmeye ve boğazınızı rahatlatmaya yardımcı olur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da etkilidir. Keten tohumu ise solunum sisteminde biriken fazla mukusu temizlemeye yardımcı olur ve öksürüğü hafifletir.

İBN-İ SİNA'NIN TARİFİ

5bab697c67b0a8162c3a8ca5.webp

İşte İbn-i Sina'nın önerdiği ballı reçetenin tarifi:

  1. İlk adım olarak bir miktar keten tohumunu tavada hafifçe kavurun.

  2. Kavrulmuş keten tohumlarını bir kaseye alın ve üzerine doğal bal ekleyin.

  3. Bal ile keten tohumlarını iyice karıştırın. Bu karışım, öksürüğünüzü hafifletmek için mükemmel bir doğal ilaç olacaktır.

GÜNDE 1 ÇAY KAŞIĞI

İbn-i Sina'nın önerdiği ballı keten tohumlu karışımı günde 1 çay kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz. Bu doğal çözüm, geçmeyen inatçı öksürüğünüzü hafifletmek veya şiddetlenen öksürüğünüze karşı etkili olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN