Kamu işçilerine yüzde 45 zam geldi! Tüm dikkatler memur ve emekli maaşlarında: Asgari ücrette ara zam tartışması

Kamu işçilerine yüzde 45 zam geldi! Tüm dikkatler memur ve emekli maaşlarında: Asgari ücrette ara zam tartışması

Türkiye'nin gündeminde yer alan toplu iş sözleşmeleri geçtiğimiz gün itibariyle karara bağlandı. Kamu işçilerine yüzde 45 oranında zam yapılarak uzlaşma sağlandı. Zam sonrasında asgari ücretli, memur ve emekli maaşları dikkat çekti. Temmuz ayında güncellenecek maaşlara yapılacak olan zam oranı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

CUMHUBAŞKANI'NDAN ZAM AÇIKLAMASI

Kamu işçileri tarafından beklenen teklif nihayet geldi. Sürekli olarak gündemde yer alan toplu iş sözleşmelerinde geçtiğimiz gün itibariyle uzlaşma sağlandı. Kamu işçileri için belirlenen zam yüzdesi ile asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına dair de kritik açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen müjdeli haber ile birlikte detaylar paylaşıldı.

Asgari ücret zammına ve memur ile emekli maaşlarına zammında 2023 yılının başında yapılan çalışmaların devam edileceğini duyurdu. Memurlara içiniz rahat olsun ifadeleriyle haklarını teslim edeceklerinin altını çizdi. Enflasyon karşısında halkı ezdirmeyeceğini ifade etti.

45546.jpg

TOPLU İŞ SÖZLEŞME DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara dair milliyet.com.tr tarafından açıklamalar geldi. Yeminli Malli Müşavir Ahmet Kurtuluş'un açıklamalarına göre toplu iş sözleşmelerinde işçi tarafının talebi kabul görüldü. İşçi tarafından taleplerin Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile kabul görüldüğünü taban ücret ile taban üstü ücret alanların arasındaki makasın daraldığına dikkat çekti.

Toplu iş sözleşmelerinde alınan kararı bir örnek ile anlatılmak istenirse; 10 bin lira maaş alan bir işçinin maaşı 15 bin liraya yükselirken yüzde 50 oranında maaş artışı gerçekleşti. 15 bin liranın üzerinde maaş alan çalışanların ise maaşı yüzde 45 oranında zamlandı. 700 bin kamu işçisine yapılan bu zam güncellemesi ile birlikte gözler asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına dikildi.

42643.jpg

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TAHMİNİ

Beklenti halinde olan asgari ücretlilere Ahmet Kurtuluş üzücü bir tahminde bulundu. Toplu iş sözleşmesinde yapılan güncellemenin memur maaşlarına yansıyacağını fakat asgari ücretli ile emekli maaşlarını direkt olarak etkilemeyeceğini duyurdu. Temmuz döneminde yapılan zamların ise yüzde 30 seviyelerine olacağı öngörüsünü açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN