Manava gitti zengin döndü! Deste deste para kazanıyor… herkes o işe girdi

Manava gitti zengin döndü! Deste deste para kazanıyor… herkes o işe girdi

Genç kadın, manavda gezerken resmen hayatı değişti. Aldığı o kararla bir anda para basmaya başladı! Genç girişimcilere de ilham kaynağı olurken çok daha rahat bir hayatın tam ortasına düştü. Bunu duyan herkes o işe girdi… Bir anda popüler oldu. Son zamanlarda isimlerini duyuran genç kadın girişimciler arasındaki yerini de aldı.

Sinema ve film setlerinde yönetmen yardımcılığı yapan 32 yaşındaki Derya Tunçay, bir manav ziyareti esnasında hayatını baştan aşağı değiştiren o olayla burun buruna geldi. Tesadüf eseri girdiği manavda resmen hayati bir karar aldı. Her şeyini toplayıp o işi yapmak için kilometrelerce uzaktaki memleketine döndü…

BİR MEYVENİN TADI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Derya Tunçay, alışveriş için tesadüfen girdiği bir manavda ejder meyvesini gördü. Tadına baktıktan sonra ise ani bir kararla ejder meyvesi yetiştiriciliği yapmaya başladı. Pandemi sırasında memleketi Aydın’ın İncirliova ilçesine dönüş yapan Tunçay, tüm hayatını ejder meyvesi üretmeye adadı.

Ejder meyvesinin tadıyla resmen büyülenen Tunçay, bir süre araştırmalarını yaptıktan sonra ejder meyvesinin insan sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu keşfetti. C vitamini deposu olan bu meyveyi üretmeye karar vererek yeni bir adım attı.

ejder-ic.jpg

Memleketine döndükten sonra yaklaşık 2 dönümlük bir arazi satın alan Derya Tunçay, ilk dikimini ise 2020 yılında yaptı. Gün geçtikçe motivasyonu arttı ve daha çok meyve üretimine odaklandı.

Tunçay, ejder meyvelerinden içi beyaz olanların şeker hastalarına iyi geldiğini, kırmızı olanların ise kansere karşı koruyucu bir mekanizma sağladığını ifade ederek, "4-5 tane portakal yiyeceğinize 1 tane ejder meyvesi yiyerek aynı vitaminleri alabiliyorsunuz. O açıdan çocuklara da öneriyoruz, ejder meyvesi bir C vitamini deposudur" dedi.

ejder-ic2.jpg

İncirliova’da büyük ilgi gören bu ejder meyvesi resmen Tunçay’ın hayatının değişmesine yol açtı. Fiyatları gramajına göre değişen meyvenin sağlık açısından önemi ise talebi arttırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN