Mansur Yavaş 'Adaylığım bugün, yarın açıklanır' diyerek duyurdu: İddialıyım Ankara'yı tekrar kazanacağım

Mansur Yavaş 'Adaylığım bugün, yarın açıklanır' diyerek duyurdu: İddialıyım Ankara'yı tekrar kazanacağım

30 Ağustos'ta Ankara Büyükşehir Başkanlığı'na tekrar adaylığını duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Yavaş, adaylığının kısa bir zaman içinde CHP tarafından resmi olarak açıklanacağını söyleyerek, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa..." dedi.

2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere az bir süre kalmışken, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimlerde tekrar aday olduğunu açıklamıştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Töreni'nde açıklamalarda bulunan Yavaş, "Nasip olursa, herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Siyasi tartışmalarla kaybedecek vakitlerinin olmadığının da dikkat çeken Yavaş, "Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum" demişti.

'YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM'

ABB Başkanı Yavaş, Sözcü'den gazeteci İsmail Saymaz'a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlere aynı girmesini istemesine, "Yorum yapmak istemiyorum şeklinde yanıt veren Yavaş, "Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz, CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz “Adayız” diye
çalışmalarımıza başladık" dedi.

Genel Seçimlere birlikte girdikleri 'Millet İttifakı tekrar bir araya gelemezse ne olur' şeklinde soran Saymaz, Yavaş'tan, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa…

Elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız" yanıtını aldı.

Saymaz ile Yavaş arasında geçen konuşmanın devamı ise şu şekilde:

'BUGÜN, YARIN AÇIKLANIR'

– CHP neden adaylığınızı açıklamadı?

Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce “Belediye başkanlarımız yoluna ve görevlerine devam edecekler” diye demeci var.

Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var”
diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim.

– Sizce ne olur?

Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik ortaya koyduk. Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara'da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor.

- Akşener'in tutumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Yorum yapmayacağım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN