Meteoroloji ve AFAD 'tehlikeli' diyerek uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor! Bu kez saat verdi: Tedbir alın

Meteoroloji ve AFAD 'tehlikeli' diyerek uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor! Bu kez saat verdi: Tedbir alın

Ülke genelinde sıcaklarda ciddi düşüşler yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD 'tehlikeli' uyarısında bulundu! Yoğun kar yağışı bekleniyor! Tedbirinizi alın, bu kez saati bile verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, ülke genelinde sıcaklık düşüşüne dikkat çekerek, doğu bölgelerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.

O TARİHE DİKKAT!

kar-yagisi.jpg

MGM'nin yayınladığı duyuruda, Doğu Anadolu'da 11 Ocak Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van, Ağrı, Muş, Siirt, Bitlis, Hakkari, ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Kar yağışının 14 Ocak Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

MGM'nin uyarısı:

Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2023 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD TARAFINDAN UYARI YAPILDI

yogun-kar-yagisi.png

AFAD ise bu durumun olumsuz etkilerine karşı vatandaşları uyardı. Yoğun kar yağışının bölgede üç gün boyunca devam etmesi bekleniyor, bu nedenle buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ve dağlık kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN