MetroPOLL'den çarpıcı anket: CHP'de liderlik değişimine seçmenden farklı tepki

MetroPOLL'den çarpıcı anket: CHP'de liderlik değişimine seçmenden farklı tepki

CHP'de yaşanan 38. Olağan Kurultay sonrası 812 oyla Kılıçdaroğlu'nu geride bırakan Özgür Özel zaferi seçmen üzerinde de etkili oldu. Seçmenin nabzını tutan MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yayımladığı anket, 13 yıl sonra gelen değişiminin muhalefet kanadından olumlu, AK Partili seçmen tarafından olumsuz karşılandığını ortaya koydu.

“İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla 4-5 Kasım'da yaşanan CHP 38. Olağan Kurultayı'na 81 ilden bin 367 delege katıldı. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel, ikinci turda 812 oy alarak genel başkan olurken Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

CHP'de yaşanan değişim hem parti içinde hem de seçmen üzerinde yeni dengeler oluşturdu. 13 yıllık Kılıçdaroğlu yönetiminin değişmesinin ardından seçmenin yaklaşımı ölçüldü.

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 15-19 Kasım tarihleri arasında bin 800 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmada seçmenlere “CHP genel başkanı olarak Özgür Özel'in seçilmesini nasıl karşıladınız?” sorusu yöneltildi.

Ankete katılan seçmenlerin %48,6’sı tutumlarının olumlu yönde, %36,5'i ise olumsuz yönde değiştiğini ifade etti.

metropol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN