Milyonların beklediği haber geldi! 2. Torba yasa maddeleri belli oldu: Taşerona kadro, ara zam, sigortalı...

Milyonların beklediği haber geldi! 2. Torba yasa maddeleri belli oldu: Taşerona kadro, ara zam, sigortalı...

Meclis, yeni yasama yılında ekonomi ve sosyal güvenlikte önemli değişikliklere hazırlanıyor. Bu düzenlemeler, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar...

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlıkları sürdürülen ekonomik kanun teklifinin yakın zamanda TBMM'ye sunulması planlanıyor. Bu teklifte, fiyat istikrarını hedefleyen ve dezenflasyon çalışmalarını destekleyen maddeler öne çıkıyor.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI FAİZSİZ KREDİYLE GELİYOR

Yeni banka, ana gelir kaynağını Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, petrol ve maden gelirlerinden alacak. Banka, evlenen gençlere 150 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sunacak. Bu kredi, önce deprem bölgelerinde sunulmaya başlanacak.

1.jpg

GÜNLÜK KİRALIK EVLER VE DEPREM YASASI

6 Şubat depremlerinden sonra gündeme gelen deprem yasası teklifinin detayları üzerinde çalışılıyor. Bu teklif, özellikle İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesi amacını taşıyor. Teklifte, deprem riski taşıyan alanlarda imar izni yasağı ve kentsel dönüşüm çalışmaları gibi maddeler bulunacak.

EMEKLİLERE EK ZAM BEKLENTİSİ

Emeklilere ek zam konusundaki düzenleme çalışmaları sürerken, bu konudaki net kararın biraz zaman alabileceği ifade ediliyor.

2-001.jpg

YENİ DÜZENLEMELER KAPIDA

Ev Kadınlarına Destek: Ev kadınlarının sosyal güvencesi artacak. İsteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.
Esnaflara Erken Emeklilik: Küçük esnaflar için prim gün şartı 9000'den 7200'e düşürülüyor.
Taşeron İşçilere Kadro: 100 bin taşeron işçi kadro bekliyor.
Memurlara Ek Gösterge: Birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi planlanıyor.
Anneler İçin Yıpranma Payı: Çocuk sayısına göre emeklilik yaşında esneklik getirilecek.

Bu önemli değişiklikler, ülkemizin sosyal ve ekonomik yapısında önemli dönüşümlere işaret ediyor. Yakın zamanda TBMM'ye sunulması beklenen bu tekliflerin toplumun her kesimine olumlu yansıması umuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN